Laura Codruța Kovesi a descins la Ministerul de Finanțe! Va purta discuții cu Adrian Câciu
Șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruța Kovesi, a descins în această dimineață la Ministerul Finanțelor, condus de social-democratul Adrian Câciu.
Aceasta urmează să poarte mai multe discuții cu ministrul Adrian Câciu. Totuși, nu este vorba despre o anchetă. Cei doi urmează să vorbească despre un proiect, conform România TV.
Kovesi a fost surprinsă pe străzile din București
Amintim că șefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi, a fost surprinsă luni seara în timp ce se plimba pe străzile din București.
Deși toată lumea credea că se află la Luxemburg, fiind foarte ocupată cu ancheta privind achiziția de vaccinuri împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană, șefa Parchetului European a ales să facă o vizită în Capitală.
Deocamdată nu se știe motivul pentru care Laura Codruţa Kovesi se află în București. Tot luni, Senatul a dat votul decisiv pentru noile Legi ale Justiției. Bineînțeles, vizita lui Kovesi nu are legătură cu acest eveniment.
Mai exact, Laura Codruţa Kovesi, a fost văzută luni seara, în centrul Capitalei, în zona fostului hotel Intercontinental. Șefa Parchetului European era însoțită de mai multe persoane, printre care și câteva gărzi de corp, potrivit luju.ro
Din imagini se poate oberva că Laura Codruța Kovesi a avut parte de momente frumoase în Capitală, ea fiind foarte veselă și cu un zâmbet pe față.
Șefa EPPO a dat o nouă lovitură
În altă ordine de idei, instituția condusă de Laura Codruţa Kovesi ar putea lua în vizor cazurile de eludare a sancţiunilor anti-Rusia impuse de UE
Comisarul european a spus într-o conferință de presă ulterioară reuniunii miniştrilor europeni ai justiţiei că măsura îi vizează pe cei care încalcă măsurile restrictive impuse de UE după începerea războiului din Ucraina.
„În primul rând, mă gândesc la încălcarea măsurilor restrictive ale UE sau la sancţiunile în urma agresiunii în Ucraina”, a declarat Didier Reynders, potrivit sursei menționate.
Consiliul UE, ce reuneşte statele membre, are în vedere să extindă pe 24 octombrie lista delictelor europene, pentru a include şi eludarea măsurilor restrictive.
De asemenea, Comisia Europeană va putea propune o directivă asupra definiţiilor armonizate şi sancţiunilor minime, pe care Parlamentul şi Consiliul le vor dezbate în procedură legislativă ordinară.