"Problema e că DD-TV, începând cu 18 octombrie, orele 23,15, a prezentat un program ‘Dan Diaconescu direct’, pe care era sigla postului OTV şi cu o burtieră imensă pe partea superioară a ecranului: ‘Am învins! OTV emite din nou!’. OTV este un post care nu are licenţă. Şi dacă ar avea licenţă în altă ţară trebuia să ceară (…) modificarea avizului de retransmisie. Lucru care nu s-a întâmplat. Deci, oricum o întoarce domnul Dan Diaconescu tot ilegalităţi a făcut", a afirmat Laura Georgescu.

Ea consideră că toate declaraţiile lui Dan Diaconescu făcute în ultimele două luni, pornind cu licenţele din alte state, erau numai ”lucruri inexacte’.

"Ce să vă spun? Că incită efectiv la nesupunere şi nerespectarea statului de drept? Şi vă citez: ‘S-ar putea să nu se bucure prea devreme, după OTV urmează DD-TV, după DD-TV urmează Realitatea TV, apoi Antena 3’. Deci dânsul ştie clar că se vor închide aceste televiziuni. Să ne explice ce vrea să spună. Şi nu în ultimul rând, vă spun foarte clar că toate declaraţiile făcute în ultimele două luni, pornind cu licenţele din alte state, erau numai lucruri inexacte. Peste tot, peste tot ca să obţii licenţă plăteşti. Atunci cum este posibil, un om care a făcut astfel de afirmaţii inexacte, astăzi să facă conferinţă din Palatul Parlamentului? Despre asta vorbim, nu vă supăraţi. Şi mâine, la prima oră, pe ordinea de zi, la poziţia unu este acest subiect în dezbaterea Consiliului", a mai spus Laura Georgescu.

Dan Diaconescu a afirmat luni, într-o conferinţă de presă susţinută în Parlament, la grupul deputaţilor PP-DD, că, începând din 15 octombrie, OTV emite legal în România din străinătate şi că peste 200 de firme mici de cablu din ţară retransmit programele sale.

El susţine că relansarea oficială a OTV va avea loc în străinătate, date suplimentare despre acest post urmând a fi furnizate miercuri, într-o conferinţă de presă.

"Nu putem fi indiferenţi asupra atacurilor asupra presei româneşti şi, în special, asupra OTV şi DD-TV. Ţinta CNA este Dan Diaconescu, OTV şi DDTV. (…) Ofensiva CNA, avanpost al cenzurii şi manipulării instituţionalizate, este disperată", a afirmat şi deputatul PP-DD Liliana Mincă.

Dan Diaconescu a adăugat că se aşteaptă ca, în şedinţa de marţi, CNA să dezbată situaţia DD-TV, el avansând ipoteza conform căreia Consiliul "pregăteşte închiderea DD-TV pentru că ar fi emis ilegal".

Televiziunea OTV a început să emită, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în România pe frecvenţa de satelit a postului DD-TV. Modificarea grilei de programe a oricărui post de televiziune trebuie anunţată şi aprobată de CNA. Grila DD-TV aprobată de CNA include difuzarea de filme, într-un procent de 67,5%, şi programe preluate de la televiziunea de muzică populară Inedit TV (32,5%).
Sursa: Agerpres