“Unul dintre lucrurile pe care încerc să le amintesc este că actuala criză economică este una globală. În timp ce aceasta se desfăşoară, nu trebuie să ne grăbim să revenim la situaţia normală. Trebuie să recreăm, pentru că, dacă ne vom întoarce la aceeaşi normalitate, s-ar putea să fie mai rău decât este acum. Sistemul financiar ne-a trădat şi trebuie să-l reproiectăm. Din păcate, băncile nu se focalizează pe straturile cu venituri mai scăzute”, a explicat Yunus.
Acesta a adăugat că prin intermediul iniţiativei de antreprenoriat social se propun afaceri care trebuie să rezolve probleme sociale, nu neapărat să aducă profit.
“Eu propun o afacere din care nu trebuie să faci neapărat bani, ci să rezolvi problema socială. Noi, de exemplu, am fost implicaţi într-un business pe agricultură: să producem fasole în Bangladesh, un joint-venture cu o companie japoneză. A fost o afacere socială pentru că beneficiul a rămas la fermieri. Sper că România va pune la dispoziţie un fond de afaceri sociale”, a explicat Muhammad Yunus.
SURSA: Agerpres