Nimic nu-ți strică buna dispoziție mai rău decât diminețile în care te trezești cu gâtul inflamat, când durerile sunt așa mari încât abia poți spune „Bună dimineața.”

Durerile în gât pot apărea când suntem bolnavi sau dacă am băut sau mâncat ceva prea rece cu o seară înainte. Din nefericire, de cele mai multe ori, durerile în gât apar când avem mare nevoie de vocea noastră…

Dacă vrei să scapi de vocea pițigăiată, fără să te umpli cu medicamente, să știi că există un remediu simplu, ieftin și naturist chiar la tine în bucătărie! Secretul este oțetul de mere.

Oțetul de mere, secretul durerilor în gât

Dacă ai dureri în gât, poți să faci gargară cu oțet de mere. Aciditatea oțetului de mere și proprietățile sale antibacteriene vor calma durerile în gât. Alege o combinație de mai jos și fă gargară cu amestecul respectiv de mai multe ori pe zi.

– dizolvă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă căldă și folosește amestecul pentru a face gargară de mai multe ori pe zi;

– o linguriță de oțet de mere, o linguriță de scorțișoară, o linguriță de miere, o linguriță de zeamă de lămâie și o cană de apă caldă;

– două linguri de oțet de mere, două linguri de miere și un pahar de apa caldă;

Nu uita: dacă vrei să scapi de durerile în gât trebuie să mănânci periodic fructe ce conțin vitamina C în sezonul rece.

„Vitamina C este o vitamină solubilă în apă care se găsește în multe alimente, în special în fructe și legume. Este un antioxidant puternic și se știe, încă din cele mai vechi timpuri, că ajută la ameliorarea senzației de durere în gât și la întărirea sistemului imunitar. Important de știut este că organismul uman nu poate produce sau stoca vitamina C. Prin urmare, este esențial să o consumăm în mod regulat”, spune Gianluca Mech, specialist în nutriţie, pentru sfatulpărinților.ro.

Așa că asigură-te că ai mereu acasă: citrice, kiwi, broccoli, roşii, ardei roşu, căpşuni și papaya.