Legătura dintre schimbările climatice și criminalitate. Unele comunități ar putea fi distruse

temperatura

Încălzirea globală ar putea distruge comunitățile deja afectate de violența armelor. Așa susține un criminalist american, după ce a citit raportul alarmant al ONU privind agravarea crizei climatice.

Criminalistul Daniel Semenza, profesor al Universității Rutgers – Camden, a petrecut ani de zile studiind infracțiunile violente și disparitățile în materie de sănătate. Semenza a numit raportul ONU „profund tulburător” și a remarcat că oamenii de știință au evidențiat de ani buni efectul încălzirii globale asupra violențelor, potrivit Thetrace.

O analiză recentă a violențelor cu arme, din Chicago, a constatat că o creștere de 10 grade peste temperatura medie a fost asociată cu o creștere cu 33% a împușcăturilor.

Alertă în SUA

Impactul schimbărilor climatice asupra violenței ar putea avea implicații grave în SUA, care are în circulație cel puțin 330 de milioane de arme.

Atacurile cu arme de foc cresc în lunile de vară și asta se întâmplă pentru că în comunitățile în care violența cu arme este mare, mulți oameni nu au aer condiționat sau locuiesc în case mai mici, așa că ies mai mult afară. Acest lucru creează mai multe oportunități de a se crea conflicte, explică Daniel Semenza.

El spune că, pe măsură ce vremea devine tot mai extremă, afectând casele oamenilor sau mijloacele lor de trai, sporește ceea ce criminologii numesc factorii de stres. Și, cu cât se pun mai mulți factori de stres și tensiune asupra oamenilor și a comunităților, cu atât există tendința de a crește criminalitatea.

Potrivit lui Semenza, schimbările climatice vor afecta comunitățile care sunt deja dezavantajate în ceea ce privește statutul socioeconomic și segregarea rasială și care au deja rate de violență armate mai mari decât media.