Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Ruhr-Universität Bochum (RUB), iar rezultatele lui arată că un timp mai scurt petrecut pe telefonul mobil poate schimba starea de spirit pentru o perioadă mai lungă.

Mai exact, conform studiului, un adult petrece zilnic în jur de trei ore pe telefonul mobil, fie că este vorba despre rețelele de socializare, jocuri sau știri.

Trebuie menționat faptul că alte studii realizate în ultimii ani au demonstrat faptul că smartphone-urile sunt strâns legate de apariție anumitor probleme, precum creșterea nivelului de anxietate și a durerilor de gât, iar acum noul studiu confirmă toate aceste aspecte.

La ce rezultate a ajuns studiul?

Deși telefoanele inteligente ne fac viața mult mai ușoară, acestea au și câteva efecte negative pentru corpul nostru, care nu pot fi trecute cu vederea. Un semnal de alarmă în acest sens a venit chiar de la autorul studiului. 

„Smartphone-ul este atât o binecuvântare, cât și un blestem”, susține conducătorul studiului, dr. Julia Brailovskaia, într-un comunicat al universității, conform StudyFinds.

Totodată, el a explicat și modul în care timpul petrecut pe telefon ne poate schimba buna dispoziție. Cu cât petrec mai puțin timp pe telefon, cu atât mai mult utilizatorii vor avea un stil de viață mai bun și o stare de bine.

În același tip, autorul studiului le recomandă celor care petrec mai mult de o oră pe zi pe telefon să fie atenți la toate aceste aspecte.

Recomandările cercetătorilor

„Am constatat că atât renunțarea completă la smartphone, cât și reducerea utilizării zilnice a acestuia cu o oră au avut efecte pozitive asupra stilului de viață și a stării de bine a participanților. În grupul care a redus utilizarea, aceste efecte au durat chiar mai mult timp și au fost, astfel, mai stabile decât în grupul de abstinență.

Nu este necesar să renunți complet la smartphone pentru a te simți mai bine. Este posibil să existe un timp optim de utilizare zilnică”, a mai spus aceasta.

Practic, studiul arată că persoanele care au petrecut aproximativ cu 40 de minute mai puțin timp pe telefoanele lor, față de cum o făceau în mod normal, timp de o săptămână, și-au schimbat buna dispoziție. Studiul s-a întins pe o perioadă de patru luni, iar schimbările au fost unele vizibile, mai spune autorul studiului.