Este complet interzis să faci asta! În Germania, poți plăti o amendă destul de usturătoare dacă, după ce faci un grătar în parc, lași mizerie în urma ta. Iată ce sancțiuni poți risca.
Germania, amenzi pentru cei care lasă mizerie după un grătar în parc
În Germania, amenzile pot fi destul de mari pentru cei care lasă mizerie după un grătar în parc. Chiar și aruncarea neglijentă a unei coji de banană poate duce la sancțiuni financiare. Vara, sezonul grătarelor, îi aduce adesea pe oameni în parcuri, mai ales dacă nu au un balcon sau o grădină proprie. Totuși, trebuie să fie atenți, deoarece riscul amenzilor este real.
Este deosebit de frustrant să vezi parcurile murdărite de resturile lăsate de grătare. Cei care aruncă gunoiul fără respect sunt justificați în a fi amendați. De asemenea, mulți nu sunt conștienți că și o simplă coajă de banană, care se consideră că se descompune rapid în natură, poate atrage o amendă.
Potrivit echo24.de, majoritatea autorităților locale, orașelor și municipalităților impun amenzi de până la 50 de euro pentru această infracțiune. În Hamburg, amenda poate ajunge până la 70 de euro, iar în Saarland, până la 100 de euro. În cazul în care mai multe produse sunt abandonate neglijent, amenda poate atinge 200 de euro în multe localități.
Eliminarea incorectă a deșeurilor constituie o încălcare a legii
Aceasta se datorează faptului că eliminarea incorectă a deșeurilor constituie o încălcare a legii privind gestionarea reciclării (KrWG). Chiar și obiectele aparent nesemnificative, cum ar fi resturile de mâncare, farfuriile de hârtie, șervețelele, ambalajele sau cenușa de la grătarele din parc, pot fi supuse acestor reglementări.
În ciuda faptului că birourile locale de ordine publică efectuează inspecții periodice, este frecvent ca cei care lasă mizerie să nu fie identificați și trași la răspundere. Totuși, menținerea curățeniei într-o zonă de grătar la o petrecere de vară nu doar că contribuie la protejarea mediului, dar ajută și la prevenirea răspândirii bolilor printre animale.
De asemenea, dacă invitații la grătar lasă zona de grătar din parc în stare neglijentă și murdară, echipa de curățenie trebuie adesea să intervină, iar costurile acestei curățenii sunt acoperite de contribuabili.
Este interzis să faci asta la bloc
Și în România, există anumite reguli atunci când vine vorba de grătar. Amintim că recent, un bărbat din București a filmat cum își pregătea cina într-un mod neobișnuit, făcând un grătar la etajul 8 al unui bloc. Iar astfel de activități pot atrage amenzi semnificative.
Bărbatul și partenera sa au fost filmați în timp ce pregăteau un grătar electric pe pervazul etajului 8 al blocului în care locuiesc.
Deși au utilizat un grătar electric, amenda pentru astfel de activități poate fi semnificativă.
Conform legislației, grătarele efectuate pe balcon sau în fața blocului pot fi sancționate cu amenzi de până la 3.000 de lei. Mai multe puteți afla aici.