Acesta a spus că va face acest lucru luni, în fața senatorilor, pentru că „aceste lucruri nu sunt inventate în România”. De asemenea, Raed Arafat a venit și cu detalii în privința acestei legi și ce reprezintă mai exact carantinarea bunului.
„Ce înseamnă carantinarea bunului? Poate să dureze şi două ore dacă poate fi dezinfectat. La Covid, dacă suspicionezi că e problemă, l-ai luat, se şterge cu spirt, se dă înapoi. Dar sunt boli în care carantinarea bunului – pentru că nu ştii dacă este expus, nu ştii boala respectivă care este caracteristicul ei, dacă răspunde la una la alta – poţi să-l carantinezi. Şi am găsit carantinarea bunurilor în legea din Finlanda. Legea din Finlanda permite carantinarea bunurilor, dacă nu greşesc, pe două luni, după care cu extindere încă şase luni. Legea din Finlanda este din 2016. Aceste lucruri nu sunt inventate în România”, a declarat Raed Arafat la Antena 3, după cum transmite Adevărul.
Șeful DSU a precizat că astfel de reguli sunt în vigoare în Austria și Irlanda, dar și Franța.
„Franţa, am discutat cu colegii, nu am primit actul, dar are. Internare obligatorie o găsiţi în legislaţia irlandeză din 1947. Am găsit legea, o găsiţi în legislaţia britanică, o găsiţi în legislaţia finlandeză, o găsiţi la sloveni, o găsiţi la suedezi din ce am citit. Sunt multe ţări”, a mai afirmat Raed Arafat.
Arafat a precizat că i s-a cerut să prezinte aceste date în Senat și va face acest lucru pentru a nu se crede că România a venit cu invenții.
„Asta mi s-a cerut, să venim măcar cu câteva ţări care au astfel de aplicaţii. Să nu creadă lumea că România a venit cu invenţii care nu există la alte ţări. Dacă Statele Unite are, dacă au ţări din Europa, au ţări din afara Europei, dar nu am vrut să mă duc în afara Europei, am luat SUA, ţările din Europa şi ce am putut să găsesc documentele lor. Şi este normal să ai astfel de soluţii. Asta nu se aplică numai pe Covid”.
Sursă foto: INQUAM/George Călin.