Curtea Constituţională a decis astăzi, cu majoritate de voturi, că legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale este constituţională.

Curtea Constituţională a României (CCR) a luat azi în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării legii, sesizarea având ca obiect neconstituţionalitatea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, sesizare formulată de un număr de 63 de deputaţi, respectiv 28 de senatori, în temeiul art. 146 lit. a) din Constituţie.

De asemenea, Curtea Constituţională a examinat obiecţia de neconstituţionalitate formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – constituită în Secţii unite, referitoare la dispoziţiile Anexei nr. 2, poziţiile nr. 4 şi 16 din OOUG 34/2009, care a fost aprobată de Parlament prin legea sus-menţionată, constatând, cu majoritate de voturi, că textele criticate sunt constituţionale.

Argumentaţia reţinută în motivarea soluţiilor pronunţate de Curtea Constituţională va fi prezentată în cuprinsul deciziilor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică Preşedintelui României în vederea promulgării legii, potrivit art. 77 alin.(3) din Constituţie.

SURSA: CCR