Legea de care puțini șoferi au auzit. Obligație după ce opresc mașina. Se dă amendă sau închisoare

șofer

SURSA FOTO: Dreamstime

Greșeala majoră pe care o fac șoferii! Un lucru banal te poate costa scump. Odată ce ai devenit șofer, atenția ta trebuie să fie îndreptată peste tot, inclusiv la cele mai mici detalii, cum ar fi momentul în care deschizi ușa mașinii.

La ce trebuie să fie atenții șoferii când deschid ușa mașinii?

Zilnic, au loc o serie de accidente rutiere cauzate de momentul când coborâm din mașină. Ce ar trebui să facem în situații de genul acesta?

Coborârea din vehicul se află într-o categorie specială în ceea ce privește împărțirea responsabilității și, implicit, a vinovăției, în urma unui accident rutier.

Simplul gest de a deschide ușa mașinii poate duce rapid la un incident. De cele mai multe ori, intrăm și ieșim din mașină fără probleme. Cu toate acestea, în realitate, este un gest destul de periculos.

Gândiți-vă doar la gravitatea rănilor pe care le poate suferi un biciclist în cazul unei coliziuni cu ușa deschisă neglijent. Mulți bicicliști nu poartă cască, iar o coliziune cu portiera unei mașini poate provoca răni grave la cap, punându-le viața în pericol. De aceea, trebuie acordată o atenție deosebită momentului când ieșim din mașină.

Se dau amenzi de până la 50 de euro, dacă deschizi neglijent ușa mașinii

În Germania, poți primi amendă de 40 de euro în cazul în care comportamentul neglijent la deschiderea ușii mașinii pune în pericol ceilalți participanți la trafic. În cazul unui accident, amenda este de 50 de euro.

În cazul în care o persoană suferă vătămări corporale în urma unui astfel de incident, ea are dreptul să depună o plângere pentru vătămare corporală. În Germania, pentru astfel de infracțiuni se stă în pușcărie trei ani.

Nu doar șoferul este responsabil, ci și pasagerii mașinii

Conform unei hotărâri a tribunalului districtual Berlin-Mitte, în cazul în care un participant la trafic este rănit în timpul procesului de ieșire din mașină, faptele indică neglijența persoanei care a deschis ușa vehiculului.

Persoana vătămată ar fi putut fi considerată neglijentă doar dacă nu ar fi menținut o distanță laterală de cel puțin 50 de centimetri sau dacă ar fi putut observa deschiderea ușii de la o distanță mai mare. Responsabilitatea pentru precauție la momentul ieșirii din mașină nu revine doar șoferului, ci și tuturor pasagerilor.

Orice persoană care deschide ușa mașinii trebuie să se asigure mai întâi că nu există niciun obstacol în spate. În situația în care vizibilitatea este redusă, ușa mașinii trebuie deschisă cu precauție, lăsând un spațiu de aproximativ 10 cm și continuând doar atunci când traficul este clar.

Utilizarea oglinzilor retrovizoare este esențială. Este necesar și să vă uitați peste umăr înainte de a deschide ușa. Deschiderea ușilor nu trebuie să aibă loc fără a se asigura în prealabil că acest lucru este în siguranță.