Legea Educaţiei începe să producă efecte, iar eliminarea de la bacalaureat a 661 de candidaţi, adică dublu faţă de anul trecut, nu este deloc o fericire, a declarat, sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, în conferinţa de presă care a precedat festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti.
"România nu se poate însănătoşi decât prin adevăr şi numai dacă sistemul educaţional furnizează, an de an, oameni care ştiu că rezultatele se obţin prin muncă, perseverenţă şi onestitate, iar frauda nu este o soluţie. Nu sunt un om obişnuit cu frauda. Am un sentiment de disconfort major atunci când văd comentatori politici angajaţi de unele posturi de televiziune care se laudă, în direct şi la ore de vârf, că au fraudat bacalaureatul la fizică", a afirmat ministrul Daniel Funeriu.
El a arătat că, în baza legii, a fost numită noua comisie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar la prima evaluare a doctoratelor făcută de aceasta numărul de doctorate respinse a fost de patru ori mai mare comparativ cu vechea comisie.
Pe de altă parte, ministrul a precizat că niciun conducător de doctorat valoros nu va rămâne fără posibilitatea de a conduce doctoratul.
În acest an s-au înregistrat cele mai mici note la examenul de Bacalaureat. Care ar putea fi explicațiile: nepăsarea eleviilor, condițiile proaste din învătământ, interesul scăzut al cadrelor didactice sau salariile acestora?
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat 2011, potrivit unei centralizări parţiale, este de aproximativ 50% la nivelul întregii ţări, scrie evz.ro.
Sursa: Agerpres