Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, afirmă, miercuri, că „suntem foarte aproape de a avea Legea offshore”, proiectul urmând a trece repede prin Parlament, prin procedură de urgenţă. „În acest context, toate forţele politice ale coaliţiei susţin o lege a offshore să fie aprobată cât mai rapid”, susţine Cîţu.
Legea va fi aprobată rapid
„Suntem foarte aproape de a avea Legea offshore. În acest context, toate forţele politice ale coaliţiei susţin o lege a offshore să fie aprobată cât mai rapid. În momentul în care va ajunge în Parlament vă garantez că va trece foarte rapid”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.
Acesta a explicat că legea va avea procedură de urgenţă pentru că sunt companii care, ”de a doua zi după ce este aprobată această lege, vor extrage gaz şi vor pune pe piaţă”.
„E clar că ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie (…) pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că în această situaţie complicată toată Europa se uită la surse alternative de a produce energie şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă avem şi cărbune, dacă nu va trebui să importăm”, a mai declarat Cîţu.
Acesta a precizat că România trebuie să angajeze ”vreo 600 de oameni din nou pentru creşterea capacităţii”.
Florin Cîțu: Trebuie să avem o lege offshore bună
Luni, Florin Cîțu preciza că legea offshore trebuie să fie în interesul românilor, motiv pentru care trebuie „măsurată de zece ori şi tăiată o singură dată”.
„Legea off shore nu este întârziată, pentru că întâi trebuie făcută tranzacţia. Nu vor începe mâine investiţiile. Trebuie să avem o lege offshore bună, în interesul statului român, în interesul românilor. Mai bine măsurăm de zece ori şi tăiem o singură dată, decât să avem legi pe care apoi le modificăm. Vor fi câteva companii care vor pune în aplicare imediat aceste investiţii”, a declarat Cîţu, la Senat.
De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunțat în weekend că legea offshore urmează să intre în Parlament, şi a precizat că „nu este vorba de mai mult de o lună, maxim două.”
Totodată, premierul a confirmat că discuţiile, la acest moment, pe legea offshore, sunt cu 60% din venituri către statul român, 40% către celelalte părţi: „Este win-win. (..) Cifrele sunt cele pe care le-aţi spus dumneavoastră.”, a adăugat el.