La o conferință de presă de la Timișoara, Marius Budăi a fost întrebat de reporteri când va intra în vigoare noua legea, iar el a răspuns „Asumarea în PNRR este că va fi adoptată până la sfârşitul anului, cel târziu în primul trimestru al anului 2023”.

„Este o lege făcută de noi, gândită în prima fază de noi, iar eu provin dintr-o Casă de pensii”

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a explicat că noua lege a pensiilor și asigurărilor sociale nu este inițiativa social-democrațiilor, ci a fost creată de el împreună cu specialiștii economici de la Casele Județele de Pensii.

„În momentul când am intrat la guvernare, am avut câteva linii roşii sub care nu am vrut să trecem, una dintre ele a fost acel pachet social implementat în ianuarie şi a doua a fost legea salarizării şi cea a pensiilor.

Am scris foarte clar în programul de guvernare că nu renunţăm la Legea 127. Mi se solicită de tot mai mulţi directori de Case de pensii din ţară să nu renunţ la această lege, pentru că am explicat foarte clar şi eu şi colega mea, Olguţa Vasilescu, că nu este neapărat o lege a PSD.

Este o lege făcută de noi, gândită în prima fază de noi, iar eu provin dintr-o Casă de pensii, am fost director la Casa de pensii Botoşani, e făcută cu fiecare specialist din fiecare Casă de pensii judeţeană”, a spus Marius Budăi într-o conferință de presă la Timișoara, joi, 14 aprilie.

„Dacă găsim lucruri de îmbunătăţit, pe mine m-ar bucura”

Acesta a adăugat că fosta guvernare a alocat 4 milioane de euro doar pentru consultanţa financiară, însă, acum, contractul de asistenţă pe total este 1,5 milioane de euro, iar 2,5 milioane de euro rămân la dispoziţia statului român.

„A fost prinsă în PNRR, pe o consutanţă foarte mare, nu înţeleg de ce trebuie să plătim 4 milioane de euro. Am explicat Băncii Mondiale şi am negociat la nivel de minister, contractul de asistenţă pe total şi tot ce înseamnă reforma pensiilor, este de doar 1,5 milioane, 2,5 milioane rămân la dispoziţia statului român.

Plecăm, şi am stabilit cu Banca Mondială, că plecăm de la această lege. Dacă pe măsură ce într-un parteneriat cu Banca Mondială şi Comisia Europeană, găsim lucruri de îmbunătăţit, pe mine m-ar bucura, dar baza va fi aceasta”, a completat Marius Budăi.