Registrul Comerţului rămâne la Ministerul Justiţiei după ce Curtea Constituţională a decis că Legea privind trecerea acestuia la Camera de Comerţ este neconstituţională.

Curtea Constituţională a decis, joi,că este neconstituţională Legea care a modificat actul normativ privind camerele de comerţ din România şi pe cel referitor la registrul comerţului.
„În şedinţa din data de 10 decembrie 2009, Curtea Constituţională a soluţionat, în cadrul controlului anterior promulgării legii, prevăzut de art.146 lit.a) din Constituţie, sesizarea asupra neconstituţionalităţii Legii pentru modificarea şi completarea Legii camerelor de comerţ din România nr.335/2007 şi a Legii nr.26/1990 privind registrul comerţului, sesizare formulată de un număr de 56 de deputaţi”, informează CC.

În urma deliberării, Curtea Constituţională a constatat, cu majoritate de voturi, că legea este neconstituţională. Motivarea soluţiei va fi prezentată în cuprinsul deciziei, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi primului-ministru.