"Noi suntem extrem de prudenţi, asta e adevărat. Pentru că este eşecul din decembrie care nu vrem să se repete, această lege trebuie să fie foarte profundăŢ, a spus Ladislau Ritli. 
Acesta a repetat cele spuse de Vasile Astărăstoae, şi anume că legea sănătăţii este a doua ca importanţă după Constituţia ţării.

Ministrul a precizat că pentru noua lege există un serviciu condus de un secretar de stat, un program de consultări publice, cu peste 32 de instituţii, cu un program săptămânal riguros, dezbaterile fiind postate şi pe site-ul ministerului, consultări având loc chiar şi cu comisia de specialitate din parlament.
Reforma continuă

Reforma în sănătate va continua, a precizat ministrul Ritli, care a anunţat câteva măsuri pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale primare şi faptul că s-a finalizat pachetul de bază revizuit. Ministerul se va ocupa în acest an de sistemul de coplată, care nu este aplicabil tehnic momentan şi va continua descentralizarea spitalelor.

Potrivit ministrului, anul acesta s-au alocat cu 15% mai mulţi bani decât în 2011 pentru medicina primară care se reflectă în creşterea valorii punctului pentru persoanele asigurate de la 3 lei la 3,5 lei; ministerul a ridicat restricţia privind limitarea numărului de bolnavi consultaţi de medicul de familie pentru bolnavii cronici (aceştia nu vor intra în calculul celor 20 de consultaţii/zi) şi s-a luat măsura de reducere a duratei de spitalizare pentru anumite afecţiuni.