Rolul Dianei Ringe Krogh la Fundația LEGO este de a accelera inovațiile sociale ale grupului în colaborare cu restul entităților parte din ecosistemul internațional.

Afacerea este în continuare una de familie, care în anul 2021 a înregistrat venituri de 7,4 miliarde de euro, în creștere cu 27% față de rezultatele din 2020, scrie infofinanciar.ro.

Familia fondatoare a luat decizia de a transfera 25% din acțiunile companiei către Fundația LEGO în anul 1999. Bugetul fundației depinde astfel de profitul pe care grupul în înregistrează, iar anul trecut, în 2021, aceștia au dispus de un buget de 444 milioane de dolari, conform datelor pe care Diana Ringe Krogh ni le-a transmis.

Diana Ringe Krogh
Diana Ringe Krogh (Sursă: LEGO)

Pandemia și educația copiilor

„Nu există nicio îndoială că pandemia a afectat viața copiilor noștri, educația lor, dar și pe profesioniștii din sistemul educațional, pe părinți. Cred că a fost un apel de trezire către noi toți asupra sistemului educațional din ziua de astăzi și a limitărilor sale, asupra modului în care ar trebui schimbat.

Este important pentru copiii noștri să învețe aptitudinile academice, să știe să citească, să scrie, să calculeze, dar pandemia ne-a arătat că acum, mai mult ca niciodată, sunt importante și abilitățile holistice: cum să devină mai rezilienți, cum să aibă mai multă încredere în ei, cum să fie mai perseverenți”, ne explică reprezentanta fundației LEGO.

Una dintre misiunile fundației este de a inova modalitățile de joacă și de a integra educația în rândul lor. Diana Ringe Krogh ne-a transmis că problemele întâmpinate în educație, în timp de pandemie, sunt exemple ale faptului că joaca ar trebui să fie mult mai importantă în sistemele tradiționale. Învățatul poate să aibă loc și în afara clasei, în spații destinate special copiilor la școală sau în afara ei, în comunitate, alături de alți oameni.

Educația pentru copiii cu dizabilități

Fundația LEGO se ocupă cu implementarea de astfel de inovații în materie de educație și pentru copiii cu dizabilități. În cadrul unui program special, un accelerator de joacă, LEGO se ocupă cu descoperirea de noi modalități prin care copiii cu nevoi speciale își pot dezvolta diferite abilități, atât academice, cât și sociale.

„Totul se rezumă la cum putem să oferim acces egal la educație și joacă tuturor copiilor, chiar și celor cu nevoi speciale și dizabilități. Avem mai multe proiecte derulate în această direcție. Unul în care sunt implicată personal, deoarece fac parte din echipa Lego Social Ventures, sunt cărămizile lego pentru copiii nevăzători.

Un alt proiect important este dezvoltat de echipa noastră din Marea Britanie care folosește o metodologie numită «terapie pe bază de lego». Folosesc această terapie cu copiii cu autism pentru a le dezvolta abilitățile de comunicare, atât prin seturi de lego speciale, cât și dedicate. Unul dintre copii citește instrucțiunile, altul caută piesele, altul le asamblează, iar în acest fel, copiii cu autism pot învăța cum să comunice mai bine între ei și cum să colaboreze”, ne explică Diana Ringe Krogh.

Războiul din Ucraina

Fundația LEGO s-a mobilizat încă din prima zi în care a izbucnit conflictul din Ucraina și la scurt timp a realizat o donație de 110 milioane de coroane daneze, aproximativ 15 milioane de euro.

„Când a început războiul din Ucraina ne-am unit ca brand și am decis să ne implicăm printr-o donație de 110 milioane de coroane daneze. Eram deja implicați în regiune, cu programe de educație nu doar în Ucraina. Este o țară în care vrem să fim prezenți pe termen lung și care poate avea o importanță strategică pentru noi”, a declarat, pentru Revista Capital, Diana Ringe Krogh.