"Suntem dezamăgiţi de scăderea veniturilor pe pieţele noastre tradiţionale şi am luat măsuri pentru a răspunde acestei situaţii", a declarat preşedintele Lego, Jorgen Vig Knudstorp.
Cel mai mare producător mondial de jucării a precizat că va renunţa la 1.400 de poziţii, majoritatea până la finele acestui an, în condiţiile în care în prezent are aproximativ 18.200 de angajaţi.
"Ne pare rău să facem aceste schimbări care ar putea afecta viaţa multor colegi. Din păcate, este esenţial pentru noi să luăm aceste decizii", a subliniat directorul Lego.
În pofida scăderii vânzărilor, Lego a realizat în primele şase luni venituri de 14,9 miliarde de coroane (2,38 miliarde de dolari), mai mult decât rivalii americani Hasbro, cu 1,82 miliarde de dolari, şi Mattel, cu 1,71 miliarde de dolari.
Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze 'leg godt' ('joacă bine'), fără să ştie că în limba latină 'lego' înseamnă 'eu îmbin'.
Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de 30% pe piaţa de jucării din România, estimată la 200 milioane de euro. AGERPRES/(AS – autor: Constantin Balaban, editor: Oana Tilică)