Facilitatea evaluată la 125 milioane de euro urmează să fie finalizată în 2014 şi va angaja între 2600 şi 3200 de oameni, în perioadele de producţie de vârf, a precizat directorul general şi vicepreşedintele Lego Manufacturing Kft, Jens Peter Clausen, după semnarea unui proiect de acord cu municipalitatea, scrie Agerpres.

El a menţionat că Lego încearcă să obţină cofinanţare din partea guvernului ungar, bani care vor fi folosiţi pentru implementarea de tehnologii ecologice.

Lego are un angajament pe termen lung în Nyiregyhaza şi a început demersurile pentru achiziţia a 100 de hectare de termen în vederea extinderii după 2014, a mai spus responsabilul companiei.

Managerul de proiect Martin Svejda Greenfild a mai adăugat că în noua facilitate se vor desfăşura operaţiunile de modelare, decorare şi ambalare a jucăriilor.

În prezent, Lego foloseşte o facilitate a companiei americane de electronică Flextronics din Nyiregyhaza, unde lucrează 1300 de oameni în perioada de producţie de vârf din septembrie-octombrie.