Lenovo caută să devină un producător mare și pe piața de telefoane mobile, nu doar pe cea PC-uri, iar o publicație taiwaneză a scris, recent, că HTC ar fi în vizorul chinezilor. HTC nu trece prin cea mai bună perioadă, înregistrând în ultimul trimestru pierderi de 101 milioane de dolari la afaceri de 1,6 miliarde dolari.
Lenovo ar putea prelua HTC în prima parte a anului viitor, cele două companii având discuții din luna august a acestui an.
Lenovo este o companie de tehnologie personală cu o cifră de afaceri de 34 miliarde dolari şi cel mai mare producător global de computere personale, care deserveşte clienţi din peste 160 de ţări. În primul trimestru, Lenovo a devenit al patrulea cel mai mare furnizor de telefoane mobile inteligente din lume şi a înregistrat cea mai mare creştere din clasamentul primilor cinci producători, cu o ascensiune de 132%. Succesul repurtat de telefoanele mobile Lenovo este demonstrat de rezultatele din China, unde compania este al doilea furnizor de telefoane smartphone, cu o creştere anuală impresionantă de 121%.