Noul parteneriat va stimula inovaţia în procesele de cercetare şi dezvoltare pe pieţele serverelor şi soluţiilor de stocare, prin maximizarea talentelor existente în cele doua companii, şi va mări eficienţa lanţurilor de distribuţie ale celor doi parteneri.

Asocierea dintre Lenovo şi EMC Corporation este o colaborare strategică susţinută de punctele forte ale celor două importante companii, în trei domenii esenţiale:

•    Lenovo şi EMC au creat un program de dezvoltare a tehnologiilor pentru servere, care va accelera şi va extinde capabilităţile Lenovo în segmentul x86 de standard industrial. Aceste servere vor fi aduse pe piaţă de către Lenovo şi în timp vor fi incluse în anumite sisteme de stocare EMC.

•    Cele două companii au pus bazele unei relaţiide de revânzare de tip OEM, prin care Lenovo le va furniza clienţilor săi cele mai performante soluţii EMC de stocare în reţea, iniţial în China şi ulterior pe pieţele globale, concomitent cu dezvoltarea continuă a propriei divizii de servere.

•    EMC şi Lenovo intenţionează să includă anumite active şi resurse ale diviziei EMC Iomega într-o nouă asociere de tip joint-venturecare va oferi sisteme de stocare în reţea (Network Attached Storage)companiilor mici şi mijlocii.

Prin această asociere, Lenovo va contribui cu numerar, în timp ce EMC va contribui cu anumite active şi resurse ale diviziei sale Iomega. La finalizarea tranzacţiei, Lenovo va deţine un pachet majoritar în noua structură de tip joint venture. In timpul şi după tranziţia de la operaţiunile independente la noua organizaţie, clienţii vor beneficia de continuitatea serviciilor, a livrărilor şi a asigurării garanţiei.Tranzacţia este supusă procedurilor şi aprobărilor standard, şi ar urma să fie încheiată până la finalul anului 2012.

Parteneriatul deschis aici nu este luat în considerare pentru cifra de afaceri a niciuneia dintre companii pe perioada actualului an fiscal.