Google şi-a modificat astăzi  logo-ul de pe pagina principală,  cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la naşterea chitaristului american Les Paul.

Les Paul a fost una dintre personalităţile influente majore ale secolului XX şi este creatorul celei mai celebre chitare din lume. În prezent, multe legende din lumea muzicii consideră că emblematicul instrument este inegalabil pentru sunetul şi performanţele lui. În 1952, compania Gibson a început să fabrice faimosul model "Les Paul". Principalul avantaj al acestui tip de chitară consta în faptul că avea un "corp plin", spre deosebire de chitarele electrice din epocă, ale căror părţi centrale erau făcute dintr-o bucată de lemn scobită în centru.

Les Paul a murit pe 12 august 2009 din cauza complicaţiilor apărute după o pneumonie severă, în localitatea White Plains (New York)

Stilul său complex, ce îmbina elementele de jazz, swing şi folclor american, i-a permis să cânte pe aceeaşi scenă cu Nat King Cole şi cu Louis Armstrong, încă de la vârsta de 30 de ani.

Logoul Google le permite internauţilor să se joace cu corzile unei chitare electrice virtuale folosind mouse-ul tastatura.