Cum reuşeşte “Mărul” să atragă atenţia a zeci sau chiar sute de milioane  de oameni? Cred că şi cel mai mare specialist în marketing sau în organizare de evenimente este invidios pe cei de la Apple.

Dacă s-ar putea măsura la fel ca la TV (rating sau altceva), numărul celor au urmărit conferinţa Let’s talk iPhone ar bate multe recorduri. Nu ştiu dacă ar doborî numărul de telespectatori care a urmărit finala Cupei Mondiale la Fotbal din 2010, dar pe cea din 2006 ar avea toate şansele. În  acel an, la meciul dintre Italia şi Franţa, s-a înregistrat un număr de 700 milioane de telespectatori, conform datelor FIFA.

Probabil Obama este invidios pe ceea ce a putut crea nimeni altul decât Steve Jobs. Acesta a lipsit aseara de la mare eveniment, care pentru unii s-a transformat într-o mare dezamăgire. iPhone 5 nu este altceva decât o îmbunătăţire a iPhone 4, dar care va atrage interesul multor fani pentru funcţiile cu care vine.

Pentru cea de-a cincea generaţie de iPhone mai avem de aşteptat. Probabil se va însănătoşi Steve Jobs, va reveni în fruntea companiei Apple şi abia apoi vom asista la o lansare de zile mari.
UPDATE, joi, 6 octombrie: Din păcate Steve Jobs a murit. ”Inteligența, pasiunea și energia lui Steve au fost sursa a nenumărate inovații care ne-au îmbogățit și îmbunătățit viețile. Lumea este mult mai bună datorită lui Steve”, se arată în comunicatul prin care Apple anunță moartea co-fondatorului companiei.

Înainte de începerea conferinţei Apple, care a durat aproximativ 100 de minute, mă gândeam să scriu ce urmează după iPhone 5. Răspunsul era la acea oră: iPhone 6. Acum nu mai cred că iPhone 6 va ieşi pe piaţă în următorii 2-3 ani, pentru că, fără Jobs, Apple nu mai ştie să numere, ci să adauge litere. Dacă iau la rând toate buchiile mai avem de aşteptat mult şi bine. Cred că până și chinezii vor ajunge departe în numărătoare, probabil la iPhone 10, până când Apple trece la cea de-a 5 – a generaţie.