Ora 16:30 Cursul a coborât din nou sub pragul de 4,37 lei, chiar până la 4,365 lei, pe fondul unui sentiment euforic pentru activele în lei.
Faţă de închiderea de ieri de pe interbancar, leul se aprecia cu 0,7%, consemnând de departe cea mai bună evoluţie din regiune. În acelaşi timp, forintul maghiar pierdea 0,8%, iar zlotul polonez – 0,4%.

Ora 13:00 Cursul euro coboară la minimul ultimelor 8 luni şi jumătate
Moneda naţională a consemnat încă o zi de excepţie pe piaţa valutară, atingând cel mai mare nivel în raport cu euro din ultimele 8 luni şi jumătate. BNR a anunţat azi un curs de 4,3753 lei, în coborâre cu 3,33 bani (0,76%) faţă de ieri, nivel nemaiatins din aprilie 2012.
Un curs mai mic decât cel de azi datează din 27 aprilie, când a fost anunţată o valoare de 4,3747 lei.
În ceea ce priveşte dolarul american, BNR a anunţat curs de referinţă de 3,3393 lei, în scădere cu 3,35 bani (0,99%).
Ora 11:30 Cursul euro coboară pe interbancar sub 4,37 lei, minimul ultimelor 9 luni
Moneda naţională a revenit azi la statutul de cea mai atactivă din regiune, în condiţiile în care azi e programată o nouă licitaţie cu titluri de stat. Pe fondul randamentelor bune oferite de activele în lei, de peste 6%, leul s-a apreciat puternic pe piaţa interbancară, unde cursul a coborât după 9 luni sub pragul de 4,37 lei.
În jurul orei 11:25, cursul a coborât brusc sub 4,37 lei, cu 2 bani, de la nivelul de 4,39 lei la care se situa anterior.
Practic, dacă ieri seară a fost spart pargul de 4,39 lei, pentru prima oară după 8 luni şi jumătate, astăzi, în câteva minute au fost depăşite două praguri consecutiv.
Ulterior spargerii pragului de 4,37 lei, cursul dădea semne de stabilizare în zona a 4,374 lei. Dacă se va menţine în această zonă, este posibil ca azi să avem din partea BNR cel mai mic curs din ultimele 9 luni.
Şi asta datorită atractivităţii în creştere a leului. Azi este programată o licitaţie cu titluri de stat în valoare de 600 milioane lei, care cu siguranţă va fi puternic suprasubscrisă, aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele emisiuni.
Faţă de închiderea de ieri de pe interbancar, leul înregistra azi cea mai bună evoluţie din regiune, crescând cu 0,55%, în vreme ce zlotul polonez şi forintul maghiar se depreciau uşor, cu 0,05%.
Interesul în creştere fulminantă al străinilor pentru activele în lei a crescut imediat după anunţarea rezultatelor alegerilor parlamentare, care au fost interpretate de investitori ca un semn de stabilitate în perspectivă, întărit şi de faptul posibilitatea crescută a încheierii unui nou acord cu FMI.