După curajul prins ieri, leul şi-a încordat azi muşchii şi mai tare în faţa euro, reuşind să împingă valoarea monedei europene mai jos cu 0,20%, până la 4,2838 lei. Lira sterlină şi dolarul au scăzut, în timp ce yenul japonez a înregistrat o creştere. De altfel, în dreptul francului elveţian se poate înscrie o staţionare, având în vedere diferenţa extrem de mică faţă de valoarea de ieri.

Pe piaţa valutară interbancară, leul nostru a prins forţe noi. În primele ore a fluctuat între 4,2870-4,2950 lei/euro, valoarea din urmă fiind şi maximul zilei. De două ori a încercat euro să spargă acest prag, dar fără succes. După al doilea eşec, leul a s-a întărit consistent, aşa cum nu a mai făcut-o de doi ani, atingând 4,2750 lei/euro, care a fost şi minimul zilei. După tot două încercări nereuşite de a depăşi acest suport, euro s-a stabilizat apoi, tranzacţionându-se în jurul valorii de 4,28 lei. După evoluţia de astăzi, ne putem aştepta ca mâine să vedem o altă scădere a monedei europene.

Ratele medii ale dobânzilor de pe piaţa monetară interbancară s-au menţinut în cursul dimineţii de astăzi la valori normale, prin comparaţie cu cele de săptămâna trecută. Astfel, la overnight au fost următoarele valori:
– ROBID: 13,56%
– ROBOR: 14,33%