Astfel, leul câştiga 0,55% (2,35 bani) în raport cu euro, cursul de ieri anunţat de BNR fiind de 4,2635 lei. De asemenea, leul câştiga teren consistent şi în raport cu francul elveţian, mai exact 1% (3,65 bani), comparativ cu referinţa record absolut anunţată ieri de BNR, de 3,5395 lei.

Totuşi, aprecierea leului în raport cu principalele valute este mai slabă decât a celorlalte monede emergente din regiune, după cum observă economiştii ING.

“În timp ce participanţii la piaţă aşteaptă să vadă dacă guvernul Greciei va trece de votul de încredere de astăzi, o revenire a activelor cu risc relativ

ridicat se pare ca a început deja. Dupa ce leul a atins 4,2760/EUR ieri şi a închis ziua la 4,25/EUR, în prezent acesta se tranzacţionează la 4,24/EUR. În pofida acestei reveniri, moneda României înregistreaza din nou o performanţă mai slabă decât monedele din regiune. Credem că acestă diferenţiere ar putea continua şi ne aşteptăm ca leul sa se tranzacţioneze cu o tendinţă modestă de apreciere în sedinţa de astăzi”, spun analiştii ING.