Dupa declaratia guvernatorului BNR Mugur Isarescu de ieri, prin care anunta ca banca nationala a reusit cu succes sa contracareze un atac speculativ asupra leului, piata valutara a fost astazi ceva mai calma. In fara de deschidere, cand cursul a fost destul de volatil, restul sedintei a fost dominata de normalitate, precizeaza Ioan Birle, dealer-sef al Bancii Transilvania.

„Evenimente iesite din comun nu au fost astazi, singurul fapt notabil este ca deschiderea a fost destul de larga, iar euro a variat intre 3,6150-3,64 lei. Din cate am vazut, majoritatea operatiunilor din piata au fost normale, nu speculative. Oricum, noi nu avem astfel de clienti, mari speculatori, clientii nostri sunt locali si din domeniul comercial”, a mentionat Birle.

Dupa scaderea consistenta de ieri, banca nationala a anuntat pentru astazi un curs de 3,6207 lei/euro, cu 1,3% mai putin decat ieri, bucla fiind aproape de a se inchide. Varful monedei europene a fost atins in zilele de 7-8 octombrie, cand in piata au fost tranzactii chiar si de 3,98 lei/euro.