Sud-coreenii de la LG Display au anunţat că au realizat un ecran LCD de 2,6 mm, doborând astfel vechiul record care le aparţinea din luna mai, atunci când au prezentat două ecrane de 5,9 mm.

Ecranul de 2,6 mm are o diagonală de 42 de inch şi cântăreşte 4 kilograme, fiind ideal pentru montarea pe perete, se arată într-un comunicat LG. Ecranul are o rată de refresh de 120 de Hz şi o rezoluţie de 1.920 x 1.080 pixeli.

LG prezenta în luna mai a acestui an două ecrane de 42 (107 cm)  şi 47 de inch (120 cm) cu o grosime de 5,9 mm, fiind la acea dată cele mai subţiri din lume. Atât acestea, cât şi noul ecran de 2,6 mm sunt prototipuri şi nu există încă planuri de a fi produse la scară largă. Cel mai subţire ecran LCD care se află în producţie are o grosime de 11,9 mm.

Ecranele vor fi expuse la Consumer Electronics Show care va avea loc la începutul lunii ianuarie, în Las  Vegas.

În ultimii ani, LG şi Samsung s-au focusat pe dezvoltarea de ecrane cât mai subţiri, Sony şi Panasonic, în schimb, au preferat să investească în proiectarea de televizoare 3D, televizoare pe care vor să le aducă în casele oamenilor de la anul.

SURSA: PCWorld.