LG Electronics a anuntat o majorare de 84% a profitului trimestrial pe fondul vanzarilor ridicate la telefoanele mobile si la ecranele LCD.

LG a inregistrat in perioada aprilie-iunie un profit net de 696,5 milioane de dolari (707 miliarde woni), fata de perioada similara cand a inregistrat un profit de 385 miliarde de woni. Analistii insa estimau pentru aceasta perioada un castig de 802 miliarde woni.

LG Electronics, al patrulea cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, dupa Nokia, Samsung si Motorola, a vandut in al doilea treimestru al anului 27,7 milioane de terminale mobile, fata de 24,4 milioane de telefoane in aceeasi perioada a anului trecut.

„Cea mai interesata parte a business-ului LG va fi de acum incolo divizia de telefoane mobile” a declarat John Park, analist al Daishin Securities. “Daca terminalele iPhone de la Apple vor fi vandute foarte bine, LG va trebui sa iefteneasca preturile la smartphone-urile sale” a mai adaugat Park.

Rezultatele LG sunt intr-un puternic contrast cu cele al rivalului Sony Ericsson care a afisat pierderi trimestrile de 2 milioane de euro.

LG Electronics ar putea afisa pentru intreg anul 2008 pe un profit dublu fata de anul 2007, de 2,53 mii de milarde de woni, conform estimarilor analistilor.

Sursa: Reuters