Experienţa de vizualizare 3D oferită de televizorul LG Cinema 3D are la bază  o imagine clară pentru ambii ochi, fără a-i obosi. Printr-un film polarizant poziţionat pe suprafaţa ecranului, imaginea este separată în două pentru a fi percepută atât de ochiul stang, cât şi de ochiul drept.  

Imaginile sunt apoi corelate cu ochelarii Cinema 3D creaţi speciali pentru a capta fiecare imagine şi a livra o imagine 3D ireproşabilă. În plus, datorită faptului că ochelarii Cinema 3D nu mai necesită conectarea la o sursă de energie, imaginea 3D este stabilă şi nu mai oboseşte ochii.

Acesta este motivul pentru care LG a obţinut certificarea “Flicker Free” de la Intertek şi TÜV, două dintre cele mai renumite companii care oferă certificări din Europa, Cinema 3D devenind astfel prima tehnologie 3D integrată într-un televizor care primeşte această recunoaştere.

Televizoarele Cinema 3D LG, LW650S, LW5500, LW570S, LW4500 vin la pachet cu un set de 5 ochelari 3D. Având o greutate de doar 16 grame, ochelarii nu încorporează componente electrice, ceea ce înseamnă că nu emit unde electromagnetice şi nu necesită încărcare. Totodată, pentru persoanele care poartă ochelari de vedere, LG le oferă posibilitatea ataşării unor lentile tip clips 3D.

Noile televizoare LG converti conţinutul 2D în 3D, iar modelele LW650S  şi LW5500 includ toate beneficiile tehnologiei LG Smart TV, tehnologie care oferă jocurile, televiziunea şi internetul printr-o singură telecomandă, inclusiv acces la magazinul de aplicaţii LG Apps.

Televizoarele  LG Cinema 3D  sunt  disponibile în reţeaua magazinelor Altex, Domo, MediaGalaxy la un preţ începând cu 4,199 lei (TVA inclus, diagonala 42 inci).