Prin acest parteneriat, consumatorii din întreaga lume vor beneficia de telefonul LG Optimus Black cu un design inedit creat de legendarul artist american Keith Haring. Având o grosime de doar 6 mm şi o greutate de 109 grame, noul terminal este oficial cel mai subţire şi uşor smartphone cu Android din lume.

“Keith Haring a inspirat lumea artei prin imaginile sale energice, în culori vibrante  care sunt apreciate de milioane de oameni din întreaga lume” declară Dr. Jong-Seok Park, preşedinte şi CEO al companiei Mobile Communications a LG Electronics. “Sperăm că vom putea surpinde o mică parte din acea “joie de vivre” prin acest parteneriat care este în concordanţă perfectă cu filosofia noastră “Life’s Good”.

LG şi Fundaţia Keith Haring au selectat două lucrări din opera artistului pentru a crea carcase iconice pentru LG Optimus Black. Este a doua oară când LG colaborează cu această fundaţie – în 2008, LG şi Fundaţia Keith Haring au create noi design-uri pentru terminalele LG KF600 şi LG KF700, scopul fiind de a introduce mai mult arta în vieţile consumatorilor.

“Fundaţia Keith Haring este încântată de noua colaborare cu LG” susţine Julia Gruen, Director Executiv al Fundaţiei Keith Haring. “Parteneriatul cu LG reprezintă o parte a obiectivului de a prezenta opera sa unui public cât mai variat, dorind astfel să elimine barierele dintre lumea artei şi consumatorii obişnuiţi.”

Având un design uimitor, LG Optimus Black este un terminal elegant fără a face însă niciun compromis în ceea ce priveşte funcţionalitatea. În plus, LG Optimus Black va surprinde consumatorii prin sunetul de înaltă calitate pe care îl oferă datorită unei antene special proiectată care elimină orice tip de interferenţe.

Încorporând noul display NOVA, Optimus Black asigură luminozitatea optimă şi vizibilitate în orice condiţii de iluminare. Ecranul NOVA oferă o experienţă de navigare web naturală, prin afişarea nuanţelor de alb mai bine definite, în timp ce reduce consumul energiei cu 50% comparativ cu ecranele LCD convenţionale. De asemenea, Optimus Black permite accesarea celor mai utilizate funcţii direct de pe ecran chiar daca este blocat, consumatorii putându-le accesa prin simpla atingere cu degetul a unui icon sau prin mişcarea terminalului. În plus, LG Optimus Black încorporează platforma upgradată Android 2.3, alături de prima cameră frontală din lume, cu rezoluţie de 2 megapixeli.

LG Optimus va fi disponibil în mai multe variante de culori printre care şi alb şi negru, în anumite pieţe din Europa, începând din luna martie. Vizitatorii târgului World Mobile Congress 2011 vor putea vedea pentru prima dată telefonul Keith Haring LG Optimus Black în perioada 14 – 17 februarie.