Spre exemplu, ar trebui să se știe, peste doi ani, craiovenii vor bea o apă ultracurată. Iată de ce: ”Anul trecut s-a semnat finanțarea celui mai mare contract de aducțiune de apă și canalizare, din Uniunea Europeană, în valoare de 450 milioane de euro. E un proiect inițiat în primul meu mandat de primar, dar pe care abia acum ne-am apucat să îl implementăm deoarece aprobarea lui a durat foarte mult timp.Astfel, toți cetățenii orașului vor consuma apă de izvor de munte de la robinet, peste doi ani”, ne-a declarant Olguța Vasilescu. Lucrarea e impresionantă: conducta tranzitează două județe, Gorj și Dolj, pe o lungime de 120 km.
”Alte proiecte mari au fost spitalul municipal, primul construit după revoluție, din România și stadionul de fotbal, declarat a patra cea mai frumoasă arenă din lume, de un site de specialitate, după Luzhniki, stadionul din Moscova care a găzduit finala Cupei Mondiale, U Arena din Nanterre și Mercedes Benz Stadium din Atlanta”, ne-a mai spus primarul Craiovei. Mai mult, anul acesta se lucrează la studii de fezabilitate pentru proiecte pe fonduri europene în valoare de peste un miliard de euro: Acestea cuprind: un spital de pediatrie, extinderea centrului vechi, regenerarea urbană pentru 10 cartiere și Dracula Park, cel mai mare parc tematic de distracții din România.
Cât despre colaborarea cu administrația centrală, aceasta schioapătă, și s-a văzut mai ales în plină pandemie. ”Am reușit să asigurăm doar jumătate din numărul necesar de medici și asistente, în condițiile în care angajările trebuiau făcute în afara personalului medical angajat în spitalele noastre. În plus, apăsarea birocrație, legea proastă a achizițiilor și panica de semnătură a funcționarilor publici, nu sunt de natură să ne bucure”, subliniază Olguța Vasilescu.
”Sistemul central, prost croit, nu îl ajută prea mult pe primar dacă vrea să facă lucruri de importanță majoră”
Lia Olguța Vasilescu, primar Craiova