Trei ani mai tirziu televiziunea a inceput sa-i faca curte, insa intre cele doua parti a intervenit destul de repede o pauza de citiva ani buni. Marea sa pasiune s-a numit in tot acest timp lumea celei de a saptea arte.
Totul a inceput pe vremea studentiei. Atunci a inceput sa faca traduceri ale filmelor care urmau sa intre si pe marile ecrane, studiul limbilor straine favorizindu-i accesul in lumea cinematografiei. Debutul e legat de un eveniment pe cinste: lansarea lui „Basic Instinct”, din 1992. Atunci a lucrat pe brinci – a tradus filmul, a facut voce, a realizat spotul de prezentare a peliculei. Asa a inceput sa prinda gust si sa colaboreze cu cea mai longeviva firma distribuitoare de film din Rominia nascuta dupa 1989, Guild Film, astazi Intercom Film Rominia. Recunoaste ca pasiunea si-a spus mult timp cuvintul, intrucit banii primiti reprezentau „mai mult un bonus pentru achizitionarea vreunui parfum sau al vreunui alt produs, altfel mai putin accesibil”. Iar munca de traducere nu era usoara, intrucit la data respectiva pelicula nu prea era insotita de script sau CD-Rom cu textul replicilor. Apoi lumea s-a specializat si traducerile n-au mai fost punctul ei forte. Dar a ramas in universul mic al distributiei de film, vizionind si atasindu-se de sute de filme si de mii de vedete. Si, intr-o buna zi, a acceptat sa lucreze intr-o mica agentie al carui obiect de activitate era vinzarea imaginii filmelor care bateau la portile marilor ecrane. „Cineva mi-a spus ca uneori e mai bine sa renunti la postura de a zecea roata la caruta si sa-ti vezi si propriul interes”, afirma Liana Stanciu, care adauga: „N-am fost si nu mi-am dorit niciodata sa fiu vioara intii, vedeta agentiei, dupa cum nici nu m-am implicat financiar. in lumea asta, ca-n oricare in care sunt afaceri de facut, trebuie sa fii rechin ca sa supravietuiesti”. Cea care a implinit saptamina trecuta 30 de ani s-a retras insa destul de repede din agentie: „N-am avut timp. insa voi continua sa-i ajut daca imi vor solicita ajutorul in chestiuni in care stiu ca pot sa ma implic si in care pot si obtine rezultate”. Mai inainte insa, citeva saptamini bune munca ei s-a concretizat in reclame aparute in ziare centrale ca Libertatea, Evenimentul Zilei sau Pro Sport. La decizia ei a contribuit, poate, si reluarea unei colaborari pe scara larga cu televiziunea. Din 1999 colaboreaza activ cu Antena 1, acolo unde in sezonul estival e regina emisiunilor de divertisment de pe Litoral.
in extrasezon a prezent un matinal, „Dimineti LaTine”, iar din toamna trecuta, saptaminal, ne ofera ultimele date despre cinematografia mondiala in „Pe aripile filmului”. inainte a trecut insa si pe la Prima si tot pentru o emisiune dedicata noutatilor din cinematograful mondial.     

Liana Stanciu
Nascuta la 24 iulie 1971, la Bucuresti
A absolvit Liceul „Matei Basarab”, i 1989
A urmat cursurile Facultatii de Limbi Straine a Universitatii bucurestene, specializarea
engleza-spaniola, icheiata i 1998
Starea civila: necasatorita
Pasiuni: filme, filme si muzica. Daca ar pune-o cineva sa aleaga crede ca s-ar sinucide
Culoarea preferata: albastru, ca si ochii ei.