'Avem suficient spaţiu de creştere a colectării veniturilor bugetare. Indiferent de soluţia adoptată, că vom majora impozitarea muncii sau că vom majora impozitarea capitalului, problema fundamentală este colectarea veniturilor, nu stabilirea lor. Există forme diverse care obstrucţionează colectarea. Una dintre aceste forme este remunerarea muncii la niveluri minime. Sunt sectoare în economie care funcţionează după acest principiu. În fapt, cei angajaţi vor primi puţin mai mult', a afirmat Libocor.

El a subliniat că în sectorul bancar nu există nici măcar un exemplu de angajat remunerat pe hârtie cu salariul minim şi care să primească de fapt un alt salariu, mai mare, dar această formă de remunerare este practicată în sectorul construcţiilor şi în unele părţi din industrie.

'Felul în care ne comportăm ne va afecta viitorul. Va trebui să ne conformăm anumitor reguli dacă dorim ca acest viitor să fie cât de cât sănătos', a mai spus economistul-şef al BRD.

În 2014, un milion de persoane au beneficiat de creşterea salariului minim pe economie de la 700 lei la 900 lei, iar pentru 2015 a fost anunţată o creştere a salariului minim cu 150 lei, în două tranşe.

AGERPRES