În fiecare an, România obţine în jur de 20 de locuri pentru elevi la licee din Europa, Statele Unite şi Japonia, prin Programul de Liceu Public (PLP), al IEC. Alte ţări europene, dar şi Brazilia, Japonia sau Marea Britanie îşi acordă fiecare între ele, până la 8.000 de locuri, în acelaşi program. Anul acesta, României i-au fost alocate doar 12 locuri la licee din Europa, două pentru Japonia şi cinci pentru SUA. Locurile pentru Marea Britanie s-au epuizat pentru anul acesta, iar pentru Japonia s-au epuizat de pe acum, pentru anul 2013.
"Este vorba despre programe subvenţionate de statele respective, care oferă locuri în fiecare an", spune directorul de programe IEC. Pentru a fi admişi, candidaţii trebuie să susţină un test de limbă engleză şi un interviu în faţa comisiei IEC. Taxa de înscriere în program și de susținere a testului de limbă engleză este de 200 de euro.
Costurile sunt în general de până în 8.000 de euro și acoperă școlarizarea pe timp de un an, cazarea, asigurare medicală, rapoartele școlare și taxa de interviu și testare. Suma nu acoperă banii de buzunar, costul transportului în țara respectivă, excursiile organizate de școală și biletul de avion dus-întors.
International Education Center este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, activa în domeniul educaţional din anul 2001, care promovează mobilitatea educaţională pentru elevi, studenţi şi absolvenţi. IEC este o organizaţie membra a Asociaţiei Europene de Educaţie Internatională şi a Asociatiei de Educatie Internaţională din America de Nord.
Studiile la liceele străine, un lux pentru elevii români
3 iulie 2012, 22:46
Ultima modificare în 4 iulie 2012, 01:46
Nu doar sumele mari care trebuie plătite pentru un an de studiu la un liceu din străinătate împiedică elevii români să meargă la interviurile de admitere, ci şi locurile puţine pe care ţara noastră le obţine an de an, "din cauza considerentelor istorice" şi a performanţelor anterioare, spune Mihai Timofte, coordonator de programe la International Education Center (IEC).
Etichete: europa,
japonia,
liceu,
locuri,
scump,
studii in strainatate,
sua
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: HR
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- PREMIERĂ: Avem o universitate în TOP 200 mondial
- Societatea antreprenorială începe să se dezvolte în România: un proiect de pregătire a “noilor antreprenori” în domeniul resurselor umane
- ANFOM: 10.828 locuri de muncă vacante până pe 5 iulie 2012
- Care universitate de stat a scumpit taxa de studii cu 700 de lei
- Prin reţeaua EURES sunt oferite românilor 82 locuri de muncă în patru ţări
- Programele din domeniul forţei de muncă trrebuie să se axeze pe atragerea mai multor persoane
- Reapar meseriaşii. Învăţământul tehnic va fi reintrodus de la anul
- Cum vrea Ministerul Muncii să îi ajute pe tineri să îşi găsească de muncă
- Lazea, BNR: România şi celelalte ţări din zonă au eşuat în procesul de învăţare pe parcursul vieţii profesionale
- BACALAUREAT 2012. Câţi dintre liceeni ştiu să folosească foarte bine calculatorul?