Centrul de Educaţie Vizuală dedicat liceenilor este deschis în incinta Colegiului Naţional Ion Neculce din Bucureşti şi este pus la dispoziţia tuturor liceenilor din România în mod gratuit.

În acest spaţiu, cei dornici să înveţe fotografie au la dispoziţie un studio foto complet accesorizat, precum şi o multitudine de aparate foto şi obiective Nikon, de la aparate compacte vârf de gamă, precum Nikon COOLPIX P7100, la aparate DSLR performante, cum ar fi Nikon D7000, şi obiective speciale, printre care NIKKOR 85mm f/1.8 sau Micro NIKKOR 40mm f/2.8.

În Centrul de Educaţie Vizuală Nikon, elevii vor putea învăţa de la unii dintre cei mai cunoscuţi fotografi şi profesori de fotografie din România. Vor fi organizate workshop-uri periodice pe diferite teme, precum şi cursuri de iniţiere în arta fotografică. Cele mai bune lucrări realizate în cadrul acestor cursuri vor fi vernisate în expoziţii periodice realizate în cadrul Centrului. De asemenea, cei mai talentaţi şi dedicaţi dintre liceeni vor avea ocazia să participe la cursuri avansate cu fotografi celebri, precum şi să folosească studioul foto la realizarea unor proiecte personale.