Licitaţia pentru pentru dezvoltarea portalului e-România 3, amânată

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a anulat, marţi, licitaţia pentru dezvoltarea portalului e-România 3, estimat la 50 milioane de lei, cu TVA inclusă, în urma unei recomandări a Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Informaţia este inclusă într-un anunţ postat pe site-ul www.e-licitatie.ro. Instituţia nu precizează motivul deciziei de anulare a licitaţiei. Conform anunţului de participare, p

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a anulat, marţi, licitaţia pentru dezvoltarea portalului e-România 3, estimat la 50 milioane de lei, cu TVA inclusă, în urma unei recomandări a Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Informaţia este inclusă într-un anunţ postat pe site-ul www.e-licitatie.ro. Instituţia nu precizează motivul deciziei de anulare a licitaţiei. Conform anunţului de participare, publicat de MCSI în decembrie 2009, deschiderea ofertelor era programată pentru joi, 28 ianuarie. Platforma eRomânia 3 va permite definirea, la nivelul fiecarei autorităţi publice şi pentru fiecare tip de solicitare, a fluxului intern pe care-l urmează cererile cetăţenilor, potrivit caietului de sarcini.

„Concert, România 3 oferă o platformă în care instituţiile publice îşi vor modela activitatea astfel încât tratarea (internă) a solicitarilor primite de la cetăţeni să se realizeze prin mijloace electronice. Această platformă se va interconecta cu Sistemul Electronic Naţional (SEN), preluand din acesta, în format electronic, solicitările cetăţenilor, va asigura parcurgerea (tot în format electronic) a circuitului intern fiecărei autorităţi, şi va «întoarce» în SEN răspunsul fiecărei autorităţi. În continuare, SEN va transmite cererea următoarei instituţii implicate, în conformitate cu traseul prestabilit pentru respectiva solicitare”, se arată în caietul de sarcini al proiectului.

Din punct de vedere funcţional, eRomânia 3 se va integra cu alte patru proiecte derulate de MCSI, respectiv eRomânia 1, eRomânia 2, Supercomputing 1 şi SEN (Sistemul Electronic National). 

Autoritatea contractantă a stabilit durata proiectului la 36 de luni, din care nouă luni pentru implementarea soluţiei tehnice. Finanţarea proiectului urma să fie asigurată prin credite de angajament, respectiv câte 16,666 milioane de lei până în 2012.

SURSA: Mediafax