Hotărârea de guvern privind licitaţiile pentru frecvenţele pentru serviciile de telefonie mobilă de ultimă generaţie 4G nu a fost analizată, miercuri, în şedinţa Executivului, aşa cum a declarat ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica.  În aceste condiţii licitaţia gestionată de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) nu poate demara. Hotărârea nu a apărut pe lista documentelor aflate pe ordinea de zi a şedinţei şi nu figurează nici pe lista documentelor adoptate de Executiv.
Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii din România (ANCOM) ar trebui să scoată la licitaţie luna aceasta drepturile de utilizare a frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaţii mobile – voce şi date – pe o perioadă de 15 ani. Pentru servicii LTE/4G sunt vizate benzile de 800 şi 2600 Mhz. Este prima oară când în România licenţele de spectru se acordă printr-o procedură de selecţie competitivă.
În cazul în care se alocă toate blocurile de frecvenţe la preţul de pornire propus de ANCOM, valoarea totală a spectrului scos la licitaţie s-ar putea ridica la 700 de milioane de euro.