Consiliul Judeţean Cluj va scoate la licitaţie cele 35 hectare rămase libere în parcul industrial Tetarom III până la finalul anului. Autorităţile clujene vor mai mulţi investitori la Jucu şi pentru a fi sigure că intenţiile declarate ale unor firme sunt reale s-au decis să iniţieze o licitaţie prin care să ofere teren spre închiriere. „Peste puţin timp vom organiza o licitaţie. Cel mai probabil după aprobarea ultimei rectificări bugetare din acest an. Nu avem o dat
Consiliul Judeţean Cluj va scoate la licitaţie cele 35 hectare rămase libere în parcul industrial Tetarom III până la finalul anului.
Autorităţile clujene vor mai mulţi investitori la Jucu şi pentru a fi sigure că intenţiile declarate ale unor firme sunt reale s-au decis să iniţieze o licitaţie prin care să ofere teren spre închiriere.
„Peste puţin timp vom organiza o licitaţie. Cel mai probabil după aprobarea ultimei rectificări bugetare din acest an. Nu avem o dată stabilită, dar intenţionăm să licităm suprafaţa de 35 hectare rămasă liberă în cadrul Tetarom III pentru a vedea ce investitori sunt dispuşi să confirme intenţiile anunţate”, a spus pentru capital.ro Victor Popa, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj.
CJ investeşte în utilităţi
Popa a explicat că cererile de acces în parcul industrial de la Jucu au devenit mai moderate odată cu criza, dar că autorităţile sunt convinse că prin investiţii în creşterea gradului de confort în zonă, firmele vor fi interesate să îşi deschidă centre de producţie la Jucu.
Pentru a face parcul industrial cât mai atractiv pentru investitori, Consiliul Judeţean s-a decis să cheltuiască sume importante pentru dezvoltarea utilităţilor. Drept urmare, în această lună, a fost finalizată procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru lucrarea „Alimentare cu energie electrică Parc Tetarom III – posturi (alimentare şi trafo) comuna Jucu, judeţul Cluj”.
Grup 4 Instalaţii Cluj-Napoca dezvoltă alimentarea cu electricitate
Din cele şase societăţi care au depus oferte, în urma analizei documentelor de calificare, comisia a declarat câştigătoare oferta depusă de către SC Grup 4 Instalaţii SA Cluj-Napoca.
Valoarea proiectului este de 3.726.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai mic, iar durata de execuţie de trei luni de la semnarea contractului.
„Prin aceste investiţii urmărim să creăm condiţii cât mai bune societăţilor care acum funcţionează în parcul nostru industrial. De asemenea, urmărim şi să creştem gradul de atractivitate pentru atragerea de noi investitori”, a declarat preşedintele Consiliului judeţean Cluj, Alin Tişe.
10 hectare sunt în aşteptarea italienilor de la Marcegaglia
În cadrul Parcului industrial Tetarom III sunt atribuite 90 de hectare companiei finlandeze Nokia şi subcontractorilor săi, 10 hectare sunt blocate pentru un posibil investitor, adică firma italiană Marcegaglia, iar 5 hectare sunt prevăzute cu clădiri administrative.
„La Tetarom III sunt disponibile 35 de hectare care vor fi scoase la licitaţie până la finalul acestui an pentru a se realiza spaţii industriale. Alte 5 hectare vor fi licitate pentru asigurarea de servicii (drumuri de acces, parcări)”, a spus pentru capital.ro Valentin Peter, director executive Tetarom.
Autorităţile doresc să extindă suprafaţa parcului industrial, dar mai întâi trebuie să verifice dacă firmele vor să investească în zonă. „De vreo 3 ani se doreşte extinderea parcului, dar nu s-a concretizat nimic până acum. Există o suprafaţă de 170 de hectare vizată, dar care este administrată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi care are ultimul cuvânt”, a arătat Valentin Peter.