Operatorul aerian Air France, prima companie care va opera zboruri comerciale cu un Airbus A380, va scoate la licitaţie un număr simbolic de 380 de bilete pe fiecare dintre cele două zboruri inaugurale pe ruta Paris – New York ale gigantului, din 20 şi 21 noiembrie.

Licitaţia va avea loc pe internet, în luna octombrie, şi va fi disponibilă pe toate pieţele. Câştigătorii vor fi fericiţii pasageri ai cursei inaugurale a celui mai mare avion de pasageri şi se vor întoarce cu un zbor comercial. Plecările vor avea loc numai de la Paris şi New York.

Aeronava Air France A380 va decola din aeroportul Charles de Gaulle din Paris la ora 13.30 (ora locală) şi va ajunge pe JFK din New York la ora 15.45. De la New York, plecarea este la 19.10, cu sosire la Paris a doua zi la ora 8.35.

Potrivit companiei aeriene, profitul realizat în urma acestei licitaţii va fi folosit pentru a sprijini trei proiecte umanitare pentru copiii defavorizaţi.

Operatorul aerian francez a dat startul şi la rezervările pentru zborurile comerciale Paris – New York cu A380, care vor fi operaţionale începând cu 23 noiembrie. Preţurile biletelor într-o cursă comercială cu A380 pe ruta Paris – New York, pornesc de la aproximativ 2.700 de euro de persoană pentru o călătorie.

Air France a comandat 12 aeronave Airbus A380, patru dintre ele urmând să intre în serviciu în iarna lui 2009 şi primăvara lui 2010. Compania are în plan să folosească aeronava A380 şi pe rutele Paris – Dubai, Paris – Johannesburg şi Paris – Tokyo.

SURSA: Air France