Ministerul Agriculturii organizează marţi şi miercuri licitaţii pentru atribuirea dreptului de gestionare a 41 de fonduri de vânătoare, inclusiv cel de la Balc, din judeţul Bihor, la care a renunţat omul de afaceri Ion Ţiriac. Licitaţiile se vor desfăşura la sediul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi vor începe la ora 09:30, se arată într-un anunţ al instituţiei. La licitaţia de atribuire a fondului de la Balc, care va fi organizată marţi, 21 i
Ministerul Agriculturii organizează marţi şi miercuri licitaţii pentru atribuirea dreptului de gestionare a 41 de fonduri de vânătoare, inclusiv cel de la Balc, din judeţul Bihor, la care a renunţat omul de afaceri Ion Ţiriac.
Licitaţiile se vor desfăşura la sediul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi vor începe la ora 09:30, se arată într-un anunţ al instituţiei.
La licitaţia de atribuire a fondului de la Balc, care va fi organizată marţi, 21 iulie, vor participa patru asociaţii de vânătoare, respectiv Valea lui Liman Făget, Waidmannsheil, Artemis şi Clubul Romsilva Sfântu Gheorghe.
Celelalte fonduri cinegetice sunt situate în judeţele Alba, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Cluj, Maramureş, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Neamţ, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Galaţi, Vaslui, Mureş, Sălaj, Constanţa şi Hunedoara.
3.819 euro pentru Balc
Alte trei fonduri de vânătoare, situate în judeţele Mehedinţi şi Suceava, vor fi scoase la licitaţie ulterior, pentru că nu au îndeplinit condiţiile necesare.
Suprafeţele fondurilor variază de la 5.515 metri pătraţi în cazul fondului Vizureni din Galaţi şi 17.195 metri pătraţi pentru fondul Ciobănaşu din Bacău.
Licitaţiile vor porni de la tarife cuprinse între 12 euro pentru o suprafaţă de 13.039 metri pătraţi din Neamţ şi 3.819 euro pentru Balc.
De la 20.000 de euro la 300.000
Ion Ţiriac a renunţat la fondul de vânătoare de la Balc, dar a păstrat complexul cinegetic din localitate, după ce tariful de gestionare a fondului a crescut foarte mult, începând cu data de 15 mai.
Ţiriac plătea circa 80.000 de lei (circa 20.000 euro) pe an, însă legislaţia în domeniu a fost modificată, astfel încât taxa ar fi depăşit 300.000 de euro. Tariful ar fi fost calculat prin multiplicarea unei sume fixe (3.819 euro) cu numărul de paşi de licitaţie la procedura din 2005 (81 de trepte de licitaţie).
Contractul de gestionare a fondurilor cinegetice va fi semnat pe 10 ani.
SURSA: Mediafax