Aceste concluzii fac parte dintr-un studiu realizat de CEO Clubs şi Focus Bari în a doua jumătate a anului 2011. În cadrul studiului au răspuns peste 100 de executivi de top din zona Balcanilor, care conduc afaceri ce înregistrează venituri de peste 10 milioane de euro anual, în domenii diverse precum FMCG, retail, sănătate, IT&C, construcţii sau industria financiară.
Întrebaţi despre măsurile de transformare adoptate în organizaţiile lor în contextul economic actual, respondenţii au menţionat: construirea unei viziuni comune (76%), creşterea unor persoane cheie din organizaţie (48%) şi ajustarea structurii organizaţionale (41%) – toate reprezentând priorităţi pentru companii, într-o perioadă în care flexibilitatea şi adaptabilitatea în afaceri sunt factori cheie în obţinerea succesului.
Jumătate dintre respondenţi consideră că principalele calităţi ale unui lider sunt creativitatea şi capacitatea de a fi inspiraţional, comparativ cu „asumarea riscurilor”, o calitate cerută în trecut.
În ceea ce priveşte motivarea angajaţilor de-a lungul perioadelor de schimbare, peste 70% dintre liderii companiilor se concentrează pe menţinerea energiei şi a nivelului de implicare în organizaţie.
Cei mai importanţi 100 executivi de top din România se vor întâlni săptămâna viitoare, pe 7 decembrie, la Hilton în cadrul unui semniar ce îi va avea printre vorbitori pe Joseph Mancuso, unul dintre cei mai bine vânduţi autori internaţionali din domeniul managementului, şi pe Dr. Srini Pillay, care a activat în ultimii zece ani în domeniul coaching-ului pentru executivi de top.
CEO Clubs a fost înfiinţată în SUA în urma cu 34 de ani şi în prezent deţine filiale în SUA, Africa de Sud, India, Europa şi China. Organizaţia este deschisă exclusiv executivilor de top a căror companii înregistrează cifre de afaceri anuale de peste 10 milioane euro. CEO Clubs îşi recrutează membrii în baza unor criterii stricte de calitate, realizări şi cultură.
Printre membrii CEO Clubs se numără Ted Turner, Herb Kelleher, Peter Grace, Steve Forbes, Michael Bloomberg, Donald Trump şi fondatorii AOL (America Online) Jim Kimsey şi Steve Case.
Liderii celor mai mari companii din Sud-Estul Europei vor să îşi conducă afacerile ca Steve Jobs
29 noiembrie 2011, 14:28
Ultima modificare în 29 noiembrie 2011, 16:28
Liderii celor mai mari companii din Sud-Estul Europei consideră că există trei direcţii care duc la o strategie câştigătoare în orice afacere, în contextul unui mediu economic dinamic, cu numeroase transformări organizaţionale: construirea unei viziuni clare şi comune la nivel organizaţional, leadership creativ şi reinventarea relaţiilor cu clienţii.
Etichete: ceo,
Director Executiv,
forbes,
mediu de afaceri,
Steve Jobs
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Companii
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Rusii preiau controlul gazoductelor din Belarus
- Boc: Investiţii în IT de sute de milioane de euro vor fi făcute în România
- Adrian Borotea, CEZ: Explorăm noi proiecte de dezvoltare, în special în sectorul energiei regenerabile
- Cum să reduci factura firmei la energie, cu fonduri UE
- Grapini: “E greu să fii optimist când ești în largul mării fără colac de salvare”
- Fabrica Nokia de la Jucu încetează activitatea cu o lună mai devreme
- Oltchim trimite în şomaj tehnic 1.000 de angajaţi
- Patru companii românești în topul cele mai dinamice companii de tehnologie din EMEA
- David Childs: „Pentru investitorii străini cel mai important lucru este stabilitatea”
- PayPoint a procesat peste 8 milioane tranzacţii în primul semestru