"Ridicaţi-vă, voi, fiii unor triburi puternice şi mândre care dispreţuiesc moartea, pentru a pune capăt umilinţei şi opresiunii", îndeamnă Zawahiri într-o înregistrare postată pe internet.
Înregistrarea de şase minute şi 19 secunde a fost realizată în februarie sau martie, conform SITE, şi a fost postată joi pe site-urile islamiste.

La începutul înregistrării sunt difuzate imagini reprezentându-l pe regele Abdallah al Arabiei Saudite, împreună cu Papa Benedict al XVI-lea sau alături de fostul preşedinte american George W.Bush şi de actualul şef al Casei Albe Barack Obama.

În discursul său, Zawahiri îi cheamă la luptă pe saudiţi, reamintindu-le că în urmă cu peste un an popoarele arabe s-au revoltat împotriva propriilor lor lideri. "Nobilii mei fraţi, nu mai fiţi răbdători faţă de familia al-Saud, unul din cele mai corupte regimuri" din lume, îndeamnă liderul Al Qaida.

El îi reproşează regimului saudit că a deschis ţara forţelor americane, că a umplut închisorile cu luptători islamişti şi că a impus imoralitatea în mass-media.

În înregistrări video recente, Ayman al-Zawahiri le cerea insurgenţilor somalezi shebab să-şi intensifice lupta împotriva forţelor Uniunii Africane în Somalia. Liderul reţelei teroriste îi impulsiona pe yemeniţi să se revolte împotriva noului preşedinte Abd Rabbo Mansour Hadi, pe care îl califica drept "agent" american.
Sursa: Agerpres