Liderul construcțiilor civile din România. Cristian Erbașu: Vom intensifica eforturile noastre în promovarea culturii locale

Cristian Erbașu

Cristian Erbașu

Construcții Erbașu este o afacere de familie cu peste 34 de ani de experiență. Compania a desfășurat multe proiecte de succes care au avut un impact important la nivelul dezvoltării peisajului urban din țară. Având în vedere inițiativele realizate, Construcții Erbașu se plasează ca lider al construcțiilor civile din România, iar rezultatele financiare sunt pe măsură.

Construcții Erbașu a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 2,29 miliarde de lei și un profit net de 283 de milioane de lei. Aceste aspecte au dus la plasarea Construcții Erbașu în „Top 300 Companii din România”, un clasament ce îi cuprinde pe cei mai importanți jucători din economia autohtonă.

Dintr-o regretabilă eroare de calcul, Construcții Erbașu a fost plasată pe locul 102 în recentul ”Top 300 Companii din România” lansat de revista Capital. Fără această greșeală de calcul a noastră, acest business de familie ar fi trebuit să se afle în pe locul 55 în clasament. Astfel, compania este cea mai importantă firmă de construcții civile din România indiferent de proveniența capitalului: privat românesc, privat străin sau de stat.

Costrucții Erbașu, lider pe piața din România

Compania se diferențiază prin experiență, pregătirea personalului și varietatea de lucrări pe care le pot realiza. Printre cele mai importante proiecte finalizate din portofoliu se numără Stadionul Steaua, Stadionul Rapid, Sala Polivalentă Oradea, Bazinul Olimpic de înot și polo Dinamo, Hipodromul Ploiești și multe altele.

Investițiile ajută la dezvoltarea business-ului și aduc în prim plan proiecte importante. Costrucții Erbașu a demarat în ultimul an numeroase inițiative, printre care și realizarea de investiții în gestionarea deșeurilor din construcții. Compania s-a implicat și în dezvoltarea unei stații mobile de prefabricate și a realizat investiții în agricultură.

Anul 2023 a fost unul important pentru companie. Liderul în construcții civile din România a demarat noi proiecte de mare anvergură în domeniul hotelier. Este vorba despre construirea a a două noi hoteluri în București și Oradea.

„În 2023, suma investită a fost de aproximativ 10 milioane de euro. În perioada 2024-2027, avem preconizate investiții totale de 50 milioane de euro”, a declarat Cristian Erbașu, proprietarul companiei

Oamenii pe primul plan

Resursa umană are un rol foarte important la nivelul unei companii. Construcții Erbașu este un angajator care pune oamenii pe primul plan și le oferă posibilitatea de dezvoltare continuă în cadrul companiei.

„Ne selectăm și fidelizăm angajații printr-o varietate de metode, inclusiv participarea la cursuri, workshopuri, expoziții, training-uri specializate pentru perfecționare, precum și prin oferirea unui pachet atractiv de compensații, care include salariul și beneficii suplimentare”, a explicat reprezentantul companiei.

În ultimul an, liderul construcțiilor civile din România s-a implicat într-o serie de programe de CSR. Acest lucru reflectă angajamentul companiei față de comunitate și mediul înconjurător. Construcții Erbașu și-a concentrat inițiativele pe trei domenii cheie: cultură, acțiuni umanitare și activități sportive.

„Pentru anul următor, ne propunem să continuăm aceste inițiative și să dezvoltăm noi programe care să răspundă nevoilor comunității și să aibă un impact pozitiv.

Vom intensifica eforturile noastre în promovarea culturii locale, vom continua sprijinul acordat acțiunilor umanitare și vom susține în continuare sportul, având în vedere importanța acestuia pentru sănătatea și coeziunea socială. Prin aceste acțiuni, ne reafirmăm angajamentul de a fi un partener responsabil și activ în dezvoltarea societății”, a adăugat Cristian Erbașu.

Provocări și dificultăți

Orice afacere se confruntă cu provocări și dificultăți, dar cei care reușesc să facă performanță au capacitatea de a trece peste situațiile complicate. Potrivit datelor, principalele provocări cu care s-a confruntat compania au fost lipsa forței de muncă, birocrația și finanțarea greoaie a proiectelor de către beneficiari.

„Compania noastră este bine structurată, competitivă și echilibrată, cu o deschidere constantă către dezvoltare și adaptare pentru a face față provocărilor pieței”, a afirmat proprietarul Construcții Erbașu.

Un alt aspect care a afectat activitatea companiei face referire la efectele conflictului din Ucraina.

„Conflictul din Ucraina a avut un impact semnificativ asupra pieței materialelor de construcții, atât în România, cât și în alte țări. Principala consecință a fost fluctuația imprevizibilă a prețurilor, care a complicat planificarea și gestionarea costurilor în proiectele noastre”, a declarat Cristian Erbașu.