“Suntem prezenți în industria de produse lactate cu dăruire și entuziasm de 38 de ani. Suntem încântați să împărtășim expertiza și experiența noastră cu România, o țară de care ne simțim legați prin cultură și trecutul nostru comun. România este o țară importantă în Balcani prin economia sa aflată în dezvoltare, apartenența la Uniunea Europeană și de asemenea prin piața sa de 22 de milioane de consumatori. Dăruirea României pentru agricultură și produse lactate este vitală când vine vorba de a construi și aplica modelul nostru integrat de afaceri unic – “de la iarbă la masă”. În momentul în care operațiunile noastre din România vor porni, țintim să acoperim cât mai bine piața Europei Centrale si de Est,”  a declarat Muharrem  Yılmaz, președintele  Consiliului  de  Administrație  al  Sütaş.

Sütaş își va continua investițiile în România cu ferme, fabrică de nutrețuri, precum și facilități de reciclare și energie regenerabilă.“Luând în considerare oportunitățile de locuri de muncă pe care Sütaş le creează în agricultură, ferme, logistică și servicii adiacente, prevedem că investiția Sütaş în România va avea influențe pozitive și contribuții valoroase în regiune în ceea ce privește producția, locurile de muncă și veniturile aferente”, adaugă Yılmaz.
Tranzacţia a fost intermediată de de Five – Advisory Group. “Noi am intermediat această tranzacţie şi îi sprijinim în continuare pe cei de la Sütaş în vederea deschiderii operaţiunilor lor în România, potrivit lui Marius Zidaru, Partner Five – Advisory Group.

Sütaş este liderul din industria produselor lactate a Turciei. În 2012 s-a aflat pe locul 67 din primele 500 companii industriale din Turcia, având o cifră de afaceri de 650 de milioane de euro. Cu o capacitate anuala de procesare de 750 de milioane de litri de lapte, Sütaş oferă 69 de produse din categorii diferite pentru piața Turciei, având o experiență și expertiză contruite în 38 de ani de activitate.
Sütaş are peste 4.000 de angajați în centre de pregătire, fabrici de nutrețuri, fabrici de produse lactate, facilități de reciclare și producere a energiei, contruite prin modelul său unic integrat – “de la iarbă la masă”.