Lidl va deschide în curând cel mai mare centru logistic al său din România, în Ariceștii Rahtivani, Prahova. Depozitul de 73.000 mp este în proximitatea celui de la Nedelea, pe care retailerul l-a preluat în 2010 odată cu lanțul Plus Discount și pe care l-a scos acum la vânzare.
Lidl a planificat să deschidă alte aproximativ 200 de magazine
Amintim că gigantul a planificat să deschidă alte aproximativ 200 de magazine la nivel național în următorii șase ani. Astfel, va demara în curând și lucrările de construcție la un alt centru logistic, în Arad.
După ce lucrările vor fi finalizate, din noul centru se vor face și primele livrări de marfă către magazinele pe care le deservește.
Noul depozit din Prahova este cel mai mare din portofoliul Lidl România. Acesta are o suprafață totală a terenului de peste 230.000 mp și o suprafață construită de peste 73.000 mp. Centrul poate depozita astfel, în total, peste 55.000 paleți.
În 2023, retailerul a plătit la buget peste 2,2 miliarde de lei
Companiile Lidl din România au încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de peste 22,4 miliarde de lei net, un profit net de aproximativ 1 miliard de lei și investiții de peste 1 miliard de lei.
Rata de profitabilitate pentru anul calendaristic 2023 este 4,7%, în scădere față de anul anterior (5,3%), când cifra de afaceri înregistrată de Lidl în România a fost de peste 18,5 miliarde lei, iar profitul net de aproape 1 miliard de lei.
În același an calendaristic, Lidl România a direcționat către bugetul de stat peste 495 milioane de lei, sumă care reprezintă valoarea contribuțiilor și impozitelor achitate pentru cei peste 12.000 de angajați, dar și peste 70 milioane de lei la fondul de mediu.
Mai mult, retailerul a făcut investiții sociale în programe desfășurate cu societatea civilă. Valoarea acestora este de peste 45 milioane de lei.
Retailerul continuă să contribuie activ la dezvoltarea economică a României. Este vorba despre investiții constante și concrete pe plan local, dar și prin contribuții directe la bugetul de stat, în valoare de peste 2,2 miliarde de lei.
Prin activitatea sa în România, are un impact socio-economic semnificativ asupra comunităților locale. Acest acest lucru se reflectă în toate ariile de dezvoltare:
- de la investiții în forța de muncă;
- la dezvoltarea parteneriatelor cu producători locali;
- contribuțiile la bugetul de stat prin taxe și impozite;
- sprijinul acordat societății civile.