"Până la jumătatea lui 2012, toate staţiile de metrou vor avea lifturi, în cadrul acestui program, cu o valoare de 27,3 milioane euro. Deja am instalat aceste lifturi în 12 staţii de metrou, iar până la sfârşitul anului vom mai instala încă 11 lifturi, în 11 staţii", a spus ministrul Transporturilor. Anca Boagiu a precizat că până la jumătatea anului viitor vor fi instalate lifturi şi în celelalte 25 de staţii de metrou.

Tot astăzi au fost inaugurate lucrările la tronsonul de metrou Eroilor (Universitate) – Valea Ialomiţei (Drumul Taberei), care vor fi finalizate în 2015.

"Pentru aceste lucrări sunt alocate 274 milioane euro la care se adaugă 18 milioane pentru depoul de la Valea Ialomiţei, având finanţare şi de la Banca Europeană de Investiţii’, a spus ministrul Transporturilor.

Ministrul a mai precizat că sunt în pregătire licitaţiile pentru tronsonul Pantelimon – Universitate al acestei magistrale care va face legătură între Dr. Taberei şi Pantelimon, ale magistralei 1 Mai – Otopeni şi magistralei Rahova – Colentina, valoarea totală a lucrărilor în execuţie sau pregătire de la metrou fiind de 1,3 miliarde euro.

Tronsonul de metrou Drumul Taberei – Eroilor, ce va face parte din Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, va costa aproximativ 919 milioane lei. Noul tronson va deservi 200.000 de locuitori.

Sursa: Agerpres