Ce se întâmplă cu platforma de evaluare digitalizată de la evaluarea naţională? Detalii de ultimă oră de la Ligia Deca
Veşti bune de la Ligia Deca, ministrul Educaţiei. Ea a venit cu detalii legate de platforma digitală folosită pentru evaluarea naţională în acest an.
Demnitarul a anunţat că a fost identificată o soluție tehnică pentru a gestiona eventualele discrepanțe în notarea grilelor la examenul național.
Platforma de evaluare digitalizată va alerta evaluatorii în cazul în care există astfel de diferențe, permitându-le să revizuiască și să corecteze grilele în cauză.
Pentru a asigura coerența evaluării, în fiecare zi de examen, reprezentanţii Ministerului Educației vor organiza sesiuni de instruire pentru evaluatorii implicați, utilizând baremele specifice fiecărei probe, a transmis Ligia Deca într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
„Am găsit soluția tehnică pentru ca, în cazul în care există diferențe de notare la grile, la evaluarea națională, platforma de evaluare digitalizată să semnaleze asta evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective și a remedia!
Altfel, pentru o evaluare cât mai uniformă, în fiecare zi în care se vor susține probe scrise, colegii mei de la Ministerul Educației vor face ședințe de instruire cu evaluatorii de la examenele naționale, folosindu-se baremul specific fiecărei probe!”, a precizat ministrul Educaţiei.
În plus, Ligia Deca a dat asigurări că procesul de digitalizare în sistem va continua.
Demnitarul a mulţumit tuturor celor care oferă feedback constructiv pe acest subiect. Este foarte important să există un astfel de feedback din partea tuturor celor implicaţi, a subliniat ministrul.
„Procesul de digitalizare trebuie să continue și facem totul pentru a-l îmbunătăți.
Mulțumesc pentru feedbackul constructiv, este tare prețios! Duminică liniștită!”, şi-a încheiat Ligia Deca mesajul.
Copiii şi tinerii din România trebuie neapărat să beneficieze de o educaţie financiară
Recent, ministrul Educaţiei aborda un alt subiect important pentru copiii şi tinerii din România, viitorii adulţi de mâine: educaţia financiară.
Pe 11 aprilie, Guvernul României a adoptat Strategia Națională pentru Educație Financiară (SNEF), chiar de Ziua Educaţiei Financiare.
„Ce înseamnă „grad de îndatorare”, atunci când vorbim despre un împrumut, cum înțelegem riscul de a cheltui în exces, în detrimentul economisirii, ce înseamnă „dobândă” ori „inflație”? Cum ne gestionăm resursele, cât este de important să economisim și la ce ne ajută planificarea financiară?
Încă un pas important către educația pe care avem nevoie să o oferim copiilor noștri – Strategia Națională pentru Educație Financiară (SNEF) a fost adoptată în această seară, în Ședința de Guvern!
M-am bucurat că această strategie a fost prezentată chiar astăzi, de Ziua Educației Financiare, la evenimentul organizat de Ministerul Educației, pe care am avut bucuria să îl deschid.
Această strategie își propune să aducă mai aproape de tineri instrumente prin care să poată lua decizii financiare responsabile. Asta va însemna, pe termen lung, adulți mai responsabili și conștienți de alegerile financiare pe care le fac. (…)
Numai împreună cu voi vom reuși să atingem scopul nostru comun: îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul elevilor, studenților, adulților și operatorilor economici din România”, transmitea Ligia Deca în urmă cu câteva zile.