Producătorul de profile metalice Lindab România a decis să închidă capacităţile de producţie din Sibiu şi să le transfere la fabrica din Ştefăneştii de Jos, de lângă Bucureşti, pentru a eficientiza operaţiunile companiei.

Cele două linii de producţie de ţiglă metalică de la Sibiu vor fi mutate la Ştefăneştii de jos, iar cei 22 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

„Linia de producţie de casete structurale va fi conservată, având în vedere că există una similară la centrul de producţie din Ştefăneşti. Centrul de la Sibiu va fi păstrat ca centru logistic, pentru o mai bună coordonare a livrărilor din zona Ardealului. Procesul va fi finalizat la sfârşitul lunii mai“, se arată într-un comunicat al companiei.

Lindab a luat încă din noiembrie 2008 măsuri ce au vizat, printre altele, reducerea stocurilor, a partenerilor şi a costurilor operaţionale.

Vânzări slabe

Vânzările Lindab la nivelul Europei Centrale şi de Est au scăzut cu 58% în primele nouă luni din 2009, comparativ cu perioada similară din 2008.

 „Prin această reorganizare vom eficientiza costurile de procesare şi vom asigura totodată o calitate mai mare a produselor prin aplicarea standardelor Lindab şi a serviciilor de logistică”, a declarat Andrei Sulyok, directorul general al Lindab România.