Compania Lindab Group a semnat un acord de achizitionare a Aervent Group, unul furnizor de produse si servicii pentru sisteme de tubulaturi si fitinguri circulare de ventilatie si accesorii pentru distributia aerului de pe piata de constructii non-rezidentiala din Irlanda. Pretul de cumparare se ridica la 7,36 milioane de euro. 

Aervent Group numara aproximativ 30 de angajati si detine sedii in Dublin si Cork. Compania a generat vanzari nete de 12 milioane de euro si a inregistrat un profit curent de circa un milion de euro in intervalul iunie 2006 – iunie 2007. 

“Piata irlandeza este o noutate pentru noi”, spune Kjell Åkesson, CEO Lindab Group. “Aceasta afacere reprezinta inca un pas in strategia noastra de accelerare a cresterii pe piata sistemelor circulare de ventilatie in afara tarilor nordice si ne intareste pozitia in Europa Vestica”, concluzioneaza Kjell Åkesson. 

In septembrie 2006, Lindab Group a achizitionat si CCL Veloduct, distribuitor de sisteme circulare de ventilatie din Marea Britanie.  

De asemenea, Lindab Romania a deschis anul acesta doua centre de vanzare One-Stop-Shop dedicate in exclusivitate produselor de ventilatie la Floresti-Cluj si la Constanta. Urmatoarele locatii planificate sunt Timisoara, Bacau si Bucuresti. Aceste centre vor deservi zonele de dezvoltare din vestul, nord-estul si sudul Romaniei, fiecare din ele putand acoperi o zona de  aproximativ 150 km distanta fata de orasele in care sunt locate. “Practic, am preluat modelul de succes din cadrul Grupului Lindab si l-am adaptat conditiilor concrete din Romania”, afirma Ovidiu Margan, directorul Diviziei de Ventilatii a Lindab. 

Concernul international Lindab dezvolta, produce si promoveaza solutii moderne pentru constructii civile si industriale si sisteme ecologice de ventilatii. Lindab are puncte de lucru in 29 de tari, un numar de 4.900 de angajati, iar in anul 2006 a generat o cifra de afaceri de 820 milioane Euro. Lindab Group devine lider pe piata europeana a constructiilor metalice prin achizitionarea in 2002 a diviziei europene a companiei Butler si in 2005 a companiei Astron Building S.A.

 

Sursa: Capital