Din luna octombrie a acestui an, BNR va avea o nouă conducere, iar până acum, și-au depus candidaturile pentru un nou mandat în Consiliul de Administrație> actualul guvernator, Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorii Cristian Popa, Bogdan Olteanu, Virgiliu Stoenescu, Marin Dinu, Nicolae Dănilă și Agnes Nagy, toți ocupând în prezent funcții de membri neexecutivi. Noile nume intrate în cursă sunt Daniel Dăianu, Liviu Voinea şi Gheorghe Gherghina.
Pe lista celor doresc să facă parte din conducerea BNR se numără și Daniel Dăianu, actualmente prim-vicepreşedinte și membru executiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Mugur Isărescu este șeful BNR din 1990 și premierul Victor Ponta a declarat recent că guvernatorul băncii central se bucură de susținerea multor partide pentru obținerea unui nou mandat. Alături de acesta, ar putea rămâne în fruntea BNR și actualul prim-viceguvernator Florin Georgescu, susținut de PSD. Viceguvernatorul Cristian Popa se bucură de susținerea lui Mugur Isărescu, iar viceguvernatorul Bogdan Olteanu se bucură de sprijinul atât al liberalilor, cât și al social-democraților. Totodată, PSD îl susține pe Marin Dinu pentru un nou mandate, iar UDMR dorește menținerea lui Agnes Nagy ca membru în Consiliul de Administrație al BNR.
PDL îl va susține pe Virgiliu Stoenescu pentru un nou mandate de membru neexecutiv.
La bursa zvonurilor se vorbește și despre intenția ministrului delegate pentru Buget, Liviu Voinea, și a secretarului de stat în Ministerul Finanțelor, Gheorghe Gherghina, de a trece la BNR. Plecarea celor doi din Guvern ar fi motivată de neînțelegerile cu actualul ministru al Finanțelor, Ioana Petrescu, dar și cu alți miniștri, care ar fi dorit să primească undă verde pentru o serie de cheltuieli, dar au fost refuzați.